Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хорнер за катастрофата на Гасли: Неприятен инцидент, разочароващо е да загубиш така...

Хорнер за катастрофата на Гасли: Неприятен инцидент, разочароващо е да загубиш така кола

1265
0
Кристиан Хорнер
Кристиан Хорнер; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Пиер Гасли претърпя сериозна катастрофа малко преди края на втората свободна тренировка за Гран при на Германия. Той направи страхотен уикенд в предходния кръг от шампионата във Великобритания. Завърши четвърти на Силвърстоун и определи това представяне като най-доброто си през сезона досега. На Хокенхайм обаче нещата не потръгнаха добре.

„Първо трябва да огледаме добре шасито. За съжаление ударът бе около 10G и се вижда, че има доста щети”, коментира шефът на Ред Бул в F1 Кристиан Хорнер пред Скай Спортс.

„За късмет Пиер не използваше скоростната кутия и задвижващата система за състезанието. Просто е ужасно разочароващо да загубиш кола в този момент от уикенда. Не бе най-доброто възможно начало на работата след добрия резултат на Силвърстоун. Поне беше в свободните тренировки и до утре ще сме поправили автомобила. Неприятен инцидент. Но ситуацията е такава, не можем да я променим, трябва просто да продължим. Жалко, че се случи след толкова добър за увереността уикенд като този на Силвърстоун.”

Гасли остана 15-ти в следобедната тренировка на Хокенхайм. Съотборникът му Макс Верстапен зае петото място. Хорнер допълни, че и двамата му пилоти имали проблеми по време на загряващите си обиколки, така че не са направили добри серии с нови гуми.

„Според мен може да напреднем с няколко десети от секундата. Надявам се работата тази вечер да доведе до намаляване на разликата. Но изглежда, че Ферари доминира за момента”, каза още той.