Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хорнер за катастрофата на Гасли: Неприятен инцидент, разочароващо е да загубиш така...

Хорнер за катастрофата на Гасли: Неприятен инцидент, разочароващо е да загубиш така кола

1219
0
Кристиан Хорнер
Кристиан Хорнер; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Пиер Гасли претърпя сериозна катастрофа малко преди края на втората свободна тренировка за Гран при на Германия. Той направи страхотен уикенд в предходния кръг от шампионата във Великобритания. Завърши четвърти на Силвърстоун и определи това представяне като най-доброто си през сезона досега. На Хокенхайм обаче нещата не потръгнаха добре.

„Първо трябва да огледаме добре шасито. За съжаление ударът бе около 10G и се вижда, че има доста щети”, коментира шефът на Ред Бул в F1 Кристиан Хорнер пред Скай Спортс.

„За късмет Пиер не използваше скоростната кутия и задвижващата система за състезанието. Просто е ужасно разочароващо да загубиш кола в този момент от уикенда. Не бе най-доброто възможно начало на работата след добрия резултат на Силвърстоун. Поне беше в свободните тренировки и до утре ще сме поправили автомобила. Неприятен инцидент. Но ситуацията е такава, не можем да я променим, трябва просто да продължим. Жалко, че се случи след толкова добър за увереността уикенд като този на Силвърстоун.”

Гасли остана 15-ти в следобедната тренировка на Хокенхайм. Съотборникът му Макс Верстапен зае петото място. Хорнер допълни, че и двамата му пилоти имали проблеми по време на загряващите си обиколки, така че не са направили добри серии с нови гуми.

„Според мен може да напреднем с няколко десети от секундата. Надявам се работата тази вечер да доведе до намаляване на разликата. Но изглежда, че Ферари доминира за момента”, каза още той.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter