Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен: Състезателното ни темпо би трябвало да е по-добро (обновена)

Верстапен: Състезателното ни темпо би трябвало да е по-добро (обновена)

1583
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен; снимка: Андро Дюлгерян

Макс Верстапен изтърва полпозишъна в Лас Вегас, но все пак ще стартира от първа редица. Това стана възможно заради наказанието на Карлос Сайнц. Пилотът на Ред Бул ще се нареди на мястото на испанския пилот на Ферари до неговия съотборник Шарл Льоклер.

„На пистата е доста студено и хлъзгаво. На улично трасе се стараеш да се доближиш максимално до стената. Мисля, че ни липсваше малко (скорост), но в състезанието темпото ни би трябвало да е по-добро. Надявам се да успея да се погрижа за гумите. Колата вървеше добре в състезателно темпо вчера“, заяви Верстапен след квалификацията

„На нас ни липсва малко скорост в една бърза обиколка, затова имам повече надежди за надпреварата. Вчера се чувствах добре на трасето. Щеше ни се да сме малко по-бързи днес, но знаем, че точките ги раздават утре. Това е първо състезание тук и не се знае какво ще стане. Може да има кола за сигурност. Ние така или иначе ще се съсредоточим върху собственото си представяне“, каза още Верстапен.

Серхио Перес обаче не прескочи Q2. Мексиканският пилот на Ред Бул не излезе в края на втория квалификационен сегмент, когато няколко пилоти подобриха времената си.

„Стратегията я решихме заедно с отбора преди квалификацията. Не познаваме мястото и мислехме, че това е най-добрият вариант. В ретроспекция е лесно да се посочи, че сбъркахме. Още в Q1 извадихме късмет да продължа напред. Освен това ни липсваше известна скорост в квалификацията. Според мен износването (на гумите) може да е наистина високо тук. Така че има какво да направим за състезанието утре“, коментира Перес.

Хелмут Марко заяви, че целта на Ред Бул е била класиране на първите две редици на грида. В екипа вярвали, че то бе възможно и с двете коли

„Да кажем, че разпределението на времето не беше идеално. Освен това Чеко не успя съвсем да загрее гумите и да ги накара да работят. Но смятаме, че състезателното ни темпо е по-добро, въпреки че Макс направи някои промени (по колата), които не допадаха на Серхио. За сметка на това Макс отбеляза сериозен прогрес. Състезанието ще бъде решено от износването на гумите“, каза съветникът на Ред Бул в F1.