Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен се надява да стартира по-добре с новия двигател на Хонда

Верстапен се надява да стартира по-добре с новия двигател на Хонда

1270
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен; снимка: Спас Генев

Макс Верстапен заяви, че се надява с новия двигател на Хонда той да стартира по-добре в следващите състезания. Този уикенд в Гран при на Италия пилотът на Ред Бул ще използва последната 4-а спецификация на задвижващата система на японския доставчик. Заради това обаче той ще трябва да стартира от дъното на колоната.

В 2 от предишните 3 кръга от сезона Верстапен не потегли добре в надпреварите и това му коства загуба на няколко позиции до първия завой. На Спа дори това се оказа фатално, като след инцидент с Кими Райконен, Макс отпадна рано от състезанието със счупено окачване.

„Знаем какъв е проблемът, но е наистина трудно да го решим“, коментира Макс на Монца. „Надявам се с новия двигател нещата при стартиране да са по-добри. Веднага щом освободя съединителя, колелата превъртат твърде много.

Може би и гумите играят роля при този процес. Това не е извинение, но не мисля, че аз бъркам нещо. Определено имаме повече трудности спрямо последните няколко години. Тогава ако направех лош старт, не губех позиции. А сега губя 1-2 места.“

Спортният директор на Ред Бул Кристиан Хорнер пък заяви, че в тима имат намерението да продължат да работят с Хонда и след 2020 г. Японският доставчик за момента не е потвърдил дали ще остане в спорта след края на следващия сезон.

Според Хорнер в Хонда вършат страхотна работа от началото на партньорството с Ред Бул. А двете страни биха имали полза сътрудничеството им да продължи в дългосрочен план.