Начало Избрани Верстапен се прицели в трети пореден успех на Зандвоорт

Верстапен се прицели в трети пореден успех на Зандвоорт

703
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен, снимка Георги Тодоров/Lapbg

Макс Верстапен изказа мнението си относно предстоящата надпревара на Зандвоорт. Пилотът на Ред Бул иска да запише трети пореден успех в домашната си Гран при и да зарадва всички нидерландски фенове по трибуните. Верстапен също така се надява уикендът в Нидерландия да протече нормално и без никакви прекъсвания и протести.

Верстапен има отлични спомени от Зандвоорт. Състезателят на Ред Бул спечели последните две издания на Гран при на Нидерландия и накара публиката по трибуните да полудее. Верстапен се намира и в невероятна серия от 8 поредни победи. Следователно той има страхотна възможност да подобри рекордна на Себастиан Фетел през 2013 г. Тогава германецът спечели 9 поредни състезания с автомобил на Ред Бул

Състезателният уикенд на Зандвоорт най-вероятно няма да се размине без проблеми за организаторите. В края на миналата седмица местни таксиметрови шофьори заплашиха да направят блокади на Зандвоорт заради наложени ограничения върху услугите им. Според правилата, шофьорите на таксита трябва да притежават надлежно удостоверение за достъп до определена зона извън кръга. Тя е определена и разпределена само определена квота от разрешения за „Taxi-Pass“.

В допълнение, времето в края на уикенда ще бъде много променливо. Според предварителните прогнози, вероятността за дъжд в определени сесии е доста сериозна. Очакванията са състезанието в неделя да се проведе на суха писта.

Верстапен коментира предстоящата си домашна Гран при. Пилотът на Ред Бул няма търпение да се върне на Зандвоорт. Той обаче посочи, че времето ще окаже влияние върху развитието на уикенда в Нидерландия.

„Лятната ваканция беше наистина добра. Имах достатъчно време да си почина и да се видя с приятели. Вълнувам се да започна втората половина на сезона“, сподели Верстапен.

„Няма търпение да се състезавам в Нидерландия. Това е невероятна писта и, разбира се, феновете там са невероятни. Затова определено съм развълнуван да се върна на пистата. Изглежда, че времето там може да е променливо, но аз нямам нищо против дали е мокро или сухо. Ние направим всичко възможно да спечелим максимален брой точки“, добави пилотът на Ред Бул.

Верстапен е разследван заради каране с превишена скорост на френска магистрала. По време на видеоклип в социалните мрежи се вижда как той кара хиперавтомобила Aston Martin Valkyrie със 124 км/ч при разрешени 90 км/ч. Тепърва ще се разбере каква ще бъде санкцията на Верстапен.

Съотборникът на Верстапен Серхио Перес не намери място в топ 3 в предишните две състезания на Зандвоорт. Опитният мексиканец се надява да продължи серията си от подиуми, започнала от Унгария

„Изкарах страхотна лятна ваканция, тъй като се върнах в Мексико със семейството си и тренирах усилено. Чувствам се напълно свеж и готов за работа“, каза Перес.

„През тази седмица бях във фабриката с моите инженери. Винаги е добре да наваксаш след почивката. Направихме много добра подготовка за уикенда и сме напълно готови за него. Искам да продължа там, където спрях в Спа, да се класирам на подиума и да се боря за победа в стартовете до края на сезона.“

„Зандвоорт ще бъде сложно състезание, тъй като полето става все по-сгъстено. Ние просто продължаваме да натискаме и натискаме като отбор и ще се опитаме да дадем най-доброто от себе си и да постигнем добър резултат, независимо от времето в Зандвоорт“, завърши Серхио Перес.