Начало Рали Верстапен ще дебютира в рали Дакар

Верстапен ще дебютира в рали Дакар

42
0
Йос Верстапен

По-малко от месец преди началото на рали Дакар 2012 последните въпросителни относно местата в участващите отбори изглежда вече са получили своите отговори. Миналата седмица бе богата на новини от страна на Роби Гордън и неговите Hummer-и. Първо той обяви привличането на Насър Ал-Атия с навигатор Лукас Круз. В последствие пък покани за свои навигатор сънародника си Джони Кембъл.

Кембъл е бивш мотоциклетист, който записа осмо място в единственото си участие в рали Дакар през 2001 г. За сметка на това той е печелил легендарното Баха 1000 единадесет пъти! Той се надява на успех още в първото си участие като навигатор в Дакар 2012. Той е особено горд, че ще участва с кола, която има шанс за победа.

„Винаги съм казвал, че ще участвам в Дакар тогава, когато имам шанс да спечеля“, обясни Кембъл. „Когато Роби ми се обади, знаех, че е настъпило точното време.“

Друго известно име, което ще прави дебют в предстоящото издание на рали Дакар е бившият пилот от Формула 1, Йос Верстапен. Той ще кара камион DAF за екипа на X-Dakar-Team. Холандецът ще дели кабината си за две седмици с Чарли Готлиб. Явно записалият 107 участия в Гран при е решил да премине от скоростните дисциплини към ориентираните към издръжливост.