Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен ще получава по-голяма заплата от Льоклер

Верстапен ще получава по-голяма заплата от Льоклер

3257
0
Макс Верстапен, Шарл Льоклер
Макс Верстапен и Шарл Льоклер; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен ще получава по-голяма годишна заплата от Шарл Льоклер според неофициални данни. И двамата удължиха договорите със сегашните си отбори Ред Бул и Ферари. Холандецът подписа нов контракт до 2023 г., а пилотът от Монако до 2024 г.

Според информация на Corriere dello Sport заплатата на Льоклер ще бъде увеличена от 3 на 9 млн. евро на сезон. Верстапен обаче ще взема по 12 млн. паунда на година или 14 млн. евро според данни на The Telegraph.

Смята се, че по този начин Верстапен ще стане 4-ият най-скъпо платен пилот в решетката. Пред него ще са Люис Хамилтън от Мерцедес, Себастиан Фетел от Ферари и Даниел Рикиардо от Рено. За първите двама се твърди, че получават съответно около 40 и 30 млн. евро на година.

Според италианското подразделение на Motorsport заплатата на Макс ще е доста по-голяма и с бонусите той може да взема до 40 млн. евро на година!

Решенията на Ферари и Ред Бул да удължат договорите на своите млади звезди пък почти сигурно означава, че за Хамилтън място в тези два отбора в бъдеще няма да има. Макс категорично няма да иска Люис за съотборник, а най-вероятно и Шарл.

За британеца изглежда вече има само 2 варианта – да подпише нов контракт с Мерцедес, или да се оттегли от F1 след 2020 г. А първата възможност може и да отпадне, ако Мерцедес реши да изтегли заводския си тим от спорта след края на тази година, каквито спекулации има.