Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен смята, че може да бъде с 0.2 сек по-бърз от Хамилтън...

Верстапен смята, че може да бъде с 0.2 сек по-бърз от Хамилтън и Льоклер

3570
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен, снимка: Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен смята, че може да бъде с около 0.2 сек по-бърз на обиколка от Шарл Льоклер и Люис Хамилтън, ако има техните коли. В последните 4 състезания пилотът на Ред Бул не разполага с достатъчно добър автомобил, за да се бори за победите.

През сезона досега холандецът записа 2 успеха – в Австрия и Германия. Освен това беше на полпозишън в Унгария. Там водеше дълго време, но в края беше изпреварен от Люис Хамилтън с по-нови гуми.

Според главния съветник в екипа на Ред Бул Хелмут Марко, тимът му може да спечели още 3 победи в оставащите 5 състезания. И така да изпълни поставената преди началото на сезона цел. А тя беше постигането на 5 първи места с новия партньор по двигателите Хонда.

„Лично аз смятам, че ако съм в същата кола като Хамилтън и Льоклер, ще бъда с 0.2 сек по-бърз от тях“, каза Верстапен пред De Telegraaf.

„Когато видях обиколката за полпозишън на Шарл в Сингапур, си помислих, че наистина има къде да се спечели още време. Не искам да звуча арогантно, но като пилот трябва да мислиш, че си най-добрият.“

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter