Начало Избрани Верстапен ще се радва отново да бъде съотборник с Рикиардо

Верстапен ще се радва отново да бъде съотборник с Рикиардо

1376
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен; снимка: Спас Генев

Макс Верстапен коментира възможността отново да бъде съотборник с Даниел Рикиардо. Пилотът на Ред Бул призна, че би се радвал отново да си партнира с австралиеца в екипа от Милтън Кийнс и обясни, че двамата поддържат прекрасни отношения.

Верстапен и Рикиардо станаха съотборници малко след старта на сезон 2016. Тогава нидерландецът дойде на мястото на Данил Квят, който бе пратен обратно в Торо Росо. Съвместната работа между двамата продължи до края на 2018 г. След това Рикиардо изненадващо реши да поеме по друг път и подписа първо с Рено, след което с Макларън. За съжаление, австралиецът така и не успя да разгърне пълния си потенциал в тези отбор

Този уикенд Рикиардо се връща в F1 след повече от шестмесечна пауза. Опитният австралиец замени Ник де Врис  в екипа на Алфа Таури. Рикиардо се надява този ход да доведе до възможност да се върне в Ред Бул в бъдеще.

Завръщането на Рикиардо в семейството на Ред Бул веднага породи слухове относно бъдещето на Серхио Перес. Мексиканецът има договор с Ред Бул до края на сезон 2024. Въпреки това екипът от Милтън Кийнс може да освободи предсрочно 33-годишния състезател, ако той продължи да се намира в слаба форма.

Перес е общо третият съотборник на Верстапен в Ред Бул. Преди това нидерландецът си партнираше с Рикиардо и Пиер Гасли. Най-запомнящият се момент между Рикиардо и Верстапен се случи в Гран при на Азербайджан 2018. Тогава двамата се удариха на старт-финалната права и отпаднаха от състезанието. Въпреки този инцидент, те поддържат прекрасни взаимоотношения един с други. Това кара Верстапен да казва, че с удоволствие би работил отново с австралиеца

„Всъщност никога не съм искал той да напусне. Знаете, че ние се разбираме много добре. Ако Даниел се справя добре там, където е сега, тогава, разбира се, има възможност да се издигне нагоре, нали така? Затова честно казано всяка възможност е напълно отворена“, сподели Верстапен пред медиите в Унгария.

„Още миналата седмица говорих доста с Даниел. Видях, че е много развълнуван, особено след като караше нашия автомобил. Затова е страхотен факта, че Даниел се завърна на стартовата решетка и е част от семейството“, добави пилотът на Ред Бул.

Завръщането на Рикиардо имаше своята цена. Опитният австралиецът замени Ник де Врис. Верстапен призна, че е тъжно да види как неговият сънародник бива уволнен.

„Разбира се, от друга страна, аз също съм добър приятел с Найк, така че също е тъжно да го видя да си тръгва. Но за съжаление светът работи по този начин.“

„Не мисля, че има някакви лоши чувства между пилотите, просто така се случват нещата. Ник трябва да продължи напред. Има много други възможности пред него, тъй като F1 не е единственият шампионат в света на моторните спортове. Сигурен съм, че той ще се приземи обратно на краката си, както обикновено и ще продължи напред. От друга страна, сега се радвам на възможността отново да съм тук с Даниел“, завърши Макс Верстапен.