Начало Избрани Верстапен: Ако хората не могат да оценят доминацията ни, значи не са...

Верстапен: Ако хората не могат да оценят доминацията ни, значи не са истински фенове

1382
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен, снимка Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен отговори на твърденията, че доминацията на Ред Бул е лоша за спорта. Нидерландецът заяви, че успехът на неговия тим е заслужен. Верстапен също така добави, че „хората, които не оценяват доминацията на Ред Бул, не са истински фенове на F1.“

Ред Бул наложи сериозна доминация от началото на годината. Отборът от Милтън Кийнс спечели 14 поредни състезания и бе непобеден до началото на уикенда в Сингапур. В Марина Бей обаче екипът изпитваше сериозни затруднения и дори нямаше представител на подиума. В същото време Карлос Сайнц (Ферари) спечели надпреварата, следван от Ландо Норис (Макларън) и Люис Хамилтън (Мерцедес)

Успехът на Ред Бул и Верстапен определено не бе толкова добра новина на F1. Ръководството на спорта се надяваше новите технически правила да направят състезанията по-близки и да увеличат конкуренцията между отборите.

Съвсем логично, феновете на Верстапен се радват на неговия успех, както и на този на „Червените бикове“. Но в същото време има много повече хора, които не подкрепят случващото се в момента. Те могат да сметнат, че предсказуемостта на F1 в момента води до намаляване на вълнението и интригата. Това на свой ред пък води до по-малък зрителски интерес към спорта.

Днес Верстапен коментира темата за успеха на Ред Бул през сезон 2023. Двукратният световен шампион вярва, че доминацията на тима не е скучна и вредна за F1.

„Честно казано, това нещо не ме интересува толкова. Ясно, че ни победиха по категоричен начин. Самият аз не мисля за това какво е добро за F1“, сподели Верстапен.

„Със сигурност не мисля, че това, което се случва в F1, е лошо. Ние просто бяхме по-добри от всички останали. Ако хората не могат да оценят доминацията ни, значи не са истински фенове. Но нещата са такива, каквито са“ продължи пилотът на Ред Бул.  „Затова и аз бях много спокоен след края на победната ни серия. Другите се справиха по-добре от нас. В този случай заслужаваха да спечелят. Те не трябва да печелят само защото хората казват, че им доскучава само ние да печелим“, добави Макс Верстапен.

Верстапен призна, че не е бил толкова емоционален след като не спечели Гран при на Сингапур.

„Няма никакви големи емоции. Искам да кажа, че просто не спечелихме едно състезание. Понякога се случват такива гадости.“

„Преди това записах 10 поредни победи. Разбира се, бих искал да спечеля и там. Но също така знам, че през уикенда винаги ще има ден, в който няма да печелите или нещата ще се объркат. За съжаление, Сингапур беше този уикенд. Ние обаче продължаваме напред и опитваме отново“, добави състезателят на Ред Бул.

Междувременно Кристиан Хорнер неофициално потвърди, че Ред Бул вече се насочва изцяло към развитието на колата за 2024 г. Това може да позволи на някои екипи да намалят изоставането си. Верстапен все пак е убеден, че Ред Бул ще триумфира в оставащите стартове за сезона

„Правилата не се променят особено много. „Разбира се, вече бяхме подготвили нещата си по отношение на подобренията. Все още смятам, че оттук нататък можем да печелим всяко едно състезание, дори когато другите тимове внасят подобрения и други неща. Нормално е, когато някои хора са имали малко по-трудно начало на годината, да искат да научат повече и да продължат да се развиват за по-дълъг период от време. Ние също се правили това в миналото. Някои от конкурентите ни може би ще имат някоя възможност да спечелят. Но от друга страна мисля, че нашият автомобил е способен да победи във всяко състезание до края на годината“, завърши Макс Верстапен.