Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен не одобрява плана за само една тренировка на Имола

Верстапен не одобрява плана за само една тренировка на Имола

909
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен разкритикува плана за провеждането на само една тренировка на пистата Имола. Формула 1 включи трасето в календара си, но състезателният уикенд ще е само два дни. Причината за това е придвижването от Портимао в Португалия до Имола. За да не поставят отборите пред изключително сложна логистична задача, от ФИА и F1 предпочетоха да намалят тренировките. Планът е да се проведе само една 90-минутна сесия в събота сутринта.

„Нямаше да има никакъв проблем, ако това се случваше на писта, която познаваме и където сме карали със съвременните болиди“, заяви Верстапен.

„Но това ще е на практика ново трасе. Ситуацията е една и съща за всички, проблемът не е в това. Просто смятам, че е неправилно. Предпочитам да направят две тренировки, колкото да се уверим, че всичко работи добре. Не ми пука, че състезателният уикенд ще е два дни, просто да проведат две сесии. Дори ще е по-добре да има две едночасови тренировки, отколкото една за час и половина. Иначе е малко глупаво.“

Нидерланският пилот смята Имола за прекрасно трасе. Състезавал се е там за последно през 2014 г. Съотборникът му в Ред Бул Алекс Албон е съгласен с мнението на Макс. Според него би било далеч по-логично да се организира двудневен състезателен уикенд на трасе като Силвърстоун.

Междувременно в Милтън Кийнс са се трудили по това да разберат откъде Мерцедес извлича квалификационното си темпо

„Те имат страхотна кола и според мен ние бяхме на около 0,3-0,4 сек от тях средно в състезанието (миналия уикенд)“, сподели шефът на отбора Кристиан Хорнер. „Нашата задача е да намалим разликата. В момента се опитваме да разберем квалификационното им темпо. Скоростта на Мерцедес в една бърза обиколка е забележителна. Миналия уикенд се видя каква драматична стъпка са в състояние да направят от съботната тренировка през Q1 до Q3. Така че ние се опитваме да разберем откъде идва това представяне.“

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter