Начало Избрани Верстапен: Важно е да се уверим, че Чеко ще бъде пред Шарл

Верстапен: Важно е да се уверим, че Чеко ще бъде пред Шарл

3051
0
Серхио Перес и Макс Верстапен, Ред Бул
Серхио Перес и Макс Верстапен, снимка Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен ще даде всичко от себе си по време на предстоящия състезателен уикенд в Сао Пауло. Двукратният световен шампион иска Ред Бул да завърши сезон 2022 по най-добрия възможен начин. Нидерландецът призна, че се надява на двойни победи както в Бразилия, така и в Абу Даби.

Верстапен има добри постижения в надпреварата на Интерлагос. Състезателят на Ред Бул спечели състезанието през сезон 2019 и записа още три качвания на подиума, включително и миналата година.

Уикендът в Сао Пауло включва спринтово състезание, в което ще бъдат раздадени допълнителни повече точки. Това означава, че една грешна стъпка може да се окаже скъпа за някой от състезателите, борещи се за по-предни позиции.

Съвсем логично, Верстапен ще се стреми да продължи да пише история и за спечели 15-тата си победа от началото на сезона, както и трета поредна в спринтовете. По-рано тази седмица нидерландецът каза, че не е привърженик на спринтовите надпревари. Двукратният световен също така иска да подаде ръка на съотборника си в Ред Бул Серхио Перес при необходимост. Мексиканецът води борба с Шарл Льоклер за второ място в генералното класиране.

„Състезателната конфигурация със спринта този уикенд означава, че разполагаме само с кратък тренировъчен прозорец. Винаги е малко по-трудно да се уверим, че автомобилът е перфектен и че сме го настроили добре, въпреки ограниченото време“ сподели Верстапен.

„Като отбор искаме да завършим на първо и второ място в шампионата. Важно е да се уверим, че Чеко ще бъде пред Шарл“, добави пилотът на Ред Бул.

Междувременно Серхио Перес преследва първо качване на подиума в Бразилия. До момента най-доброто постижение на опитния мексиканец е четвърто място от 2016 г. Вторият пилот на Ред Бул е готов да защити позицията си и да бъде на всяка цена пред Льоклер, без значение от това къде се намира Верстапен.

„Влизам в последните две състезания от сезона с усещането, че разполагам с всичко необходимо за да спечеля“, заяви Перес.

„Макар да сме шампиони при конструкторите, като отбор е изключително важно да си гарантираме първите две места в шампионата на пилотите. За целта трябва да продължа да се боря и да бъда целеустремен, за да постигна възможно най-добрия резултат във всяко състезание, включително и в спринта.“

„Тази кратка надпревара е шанс за спечелване на важни точки. Затова е важно да направим добра тренировка в петък сутринта и да се класираме в квалификацията. Ако съберем всичко заедно този уикенд, ще сме отборът, който трябва да бъде победен. Вярвам, че все още сме толкова мотивирани да поддържаме невероятната форма, която имаме през този сезон“, допълни пилотът на Ред Бул.