Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен: Винаги е страхотно да се състезаваш на по-старомодна писта

Верстапен: Винаги е страхотно да се състезаваш на по-старомодна писта

2575
0
Макс Верстапен, Ред Бул
Макс Верстапен, снимка Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен коментира предстоящата Гран при на Емилия Романя. Пилотът на Ред Бул е голям фен на писти от старата школа като тази в Имола. Съвсем очаквано, целта му е да се върне на победния път след събитията в Маями.

Верстапен спечели спринта в Маями по убедителен начин. Това го превърна във фаворит и за спечелването на самата Гран при. Верстапен обаче получи поражения в пода, след като мина през едно колче, разположено до пистата. Освен това той нямаше късмет при появата на кола за сигурност на пистата, тъй като вече беше спрял в бокса. Така в крайна сметка той отстъпи първото място на Ландо Норис.

Този уикенд F1 се завръща в Имола след едногодишно отсъствие. Миналия сезон събитието на италианското трасе не се проведе заради наводненията в региона. Сега обаче всичко е готово за завръщането на световния шампионат на емблематичното трасе край Болоня.

Верстапен има отлични спомени от Имола. Пилотът на Ред Бул спечели последните два старта тук, както и спринта през 2022 г. Сега неговата цел е отново да се качи на най-високото стъпало на подиума и да забрави случилото се в Маями.

„Имола винаги е емблематична писта за състезания. Ние сме много развълнувани да се върнем отново, след като миналата година надпреварата беше отменена. В миналото сме имали сме няколко страхотни отборни резултата тук“ сподели Верстапен.

„Винаги е страхотно да се състезаваш на по-старомодна писта, Имола е много технична и със сложни комбинации от завои и спирачни зони. Екипът в Милтън Кийнс и на пистата работиха много усилено, а аз се върнах във фабриката тази седмица и работих по симулатора. Хубаво е отново да се състезаваме в Европа. Очакваме с нетърпение да видим какво ще ни донесе уикендът“, добави пилотът на Ред Бул.

Съотборникът на Верстапен Серхио Перес финишира втори в последното издание на Гран при на Емилия Романя. Сега мексиканецът се стреми да се върне на подиума, след като в предишния старт финишира четвърти

„Хубаво е да се върнем в Европа и особено на Имола, след като пропуснахме това състезание през миналия сезон. Тази локация може да ти предложи предизвикателни условия, що се отнася до времето. Това винаги прави нещата трудни, може да ограничи времето ни на пистата по време на тренировките и да повлияе на квалификацията“, каза Перес.

„Надявам се да имаме сух уикенд. Прогнозата в момента изглежда обещаваща за петък и събота. Стабилното време през тези дни би трябвало да ни постави в чудесна позиция за неделя. Тази седмица бях във фабриката, за да разгледам как можем да оптимизираме настройките и да подобрим представянето си в Маями. Въпросът е да вземем правилните решения през уикенда като кип и да работим заедно, за да се върнем на подиума в Италия.“

„Този уикенд ще почетем Аертон Сена. За мен беше важно да бъда част от това, като нося балаклавата Forever Senna в емблематичното му жълто. Той беше вдъхновение за всички нас, когато растяхме и беше причината много от нас да се качат на картинга и да се окажат тук днес“, добави пилотът на Ред Бул.