Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен предпочита да печели с голяма разлика, а не в битка с...

Верстапен предпочита да печели с голяма разлика, а не в битка с равностоен съперник до карирания флаг

5188
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен предпочита да печели успехи с голяма разлика, а не в битка с равностоен съперник до карирания флаг, заяви самият пилот. Нидерландецът вече е трикратен световен шампион. Спечели 38 от последните 50 надпревари във Формула 1, като от 2022 г. с Ред Бул налага почти тотална доминация по пистите. След Гран при на Маями Верстапен бе попитан дали предпочита победа с битка до финала с равностоен съперник или така с 20 секунди аванс.

„Поне 20 секунди!“, отговори Верстапен. „Участвал съм в страшно много състезания с близки битки по време на кариерата си. Много по-голямо удоволствие ми доставя ако настроим както трябва колата и сме 100% уверени, че сме в състояние да спечелим с голяма разлика. Разбира се, феновете не искат да чуят това, но аз съм честен, нали разбирате?“, посочи Верстапен

„Тук съм, за да печеля и да постигам собствените си успехи. Какви нови цели имам? Във Формула 1 никакви. В F1 вече съм постигнал всичко, което исках в този спорт. Сега въпросът е да се задържа на нивото, на което съм в момента и разбира се, да печеля още победи. В някакъв момент искам да опитам най-различни автомобилни дисциплини извън F1, така че определено няма да съм тук, докато навърша 40. Трябва да продължа да печеля до 2028 г., така че ще видим какво ще стане!“, каза още Верстапен пред Скай Спортс F1.

Нидерландецът каза също така, че все още му пука дали някой го побеждава на пистата. Според него това е демонстрация, че все още обича Формула 1

„Ако не се дразня, то това означава, че не ми пука. А когато не ти пука, не даваш 100% от себе си. И мисля, че в този момент започваш да си задаваш въпроса дали искаш да продължаваш да вършиш тази работа. Харесва ми да печеля. Харесва ми да съм на върха. Харесва ми да работя с всички страхотни хора, които са в отбора ни. Винаги се старая да съм колкото се може по-близо до съвършенството. Мисля, че това още ме мотивира“, каза още Верстапен.