Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен: Все едно ми е къде и как ще спечеля титлата

Верстапен: Все едно ми е къде и как ще спечеля титлата

1171
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен скоро ще е трикратен световен шампион във Формула 1, след като в Япония тимът му Ред Бул спечели титлата при конструкторите шест кръга преди края на сезон 2023. Нидерландецът може да формализира третата си корона в Гран при още в края на тази седмица в Катар. Той обаче заяви в интервю за вестник „Марка“, че не мисли за това и му е все едно кога и къде ще се случи.

„Не изпитвам някакъв възторг по този повод. Не е толкова важно дали ще се случи в събота, неделя или след една седмица, тъй като знам, че при всички случаи ще стане. Но в момента почти не мисля по въпроса“, отбеляза Верстапен.

„Може би ако стана шампион в събота, на спринта, това може и да ми се отрази по някакъв начин. И може би от това ще зависи как ще изкарам нощта преди Гран при надпреварата. А може в неделя да не реагирам добре и да стартирам по-бавно. Но в момента тези вероятности наистина не ме занимават.“

„Този сезон върви фантастично за отбора ни, така че ми е все едно къде и как ще спечеля титлата“, каза още Верстапен

„Не може да се твърди, че съм се старал да стигна до титлата пет кръга преди края на сезона или пък точно на финала на състезателната година. Не знам. Просто не мисля за това“, добави нидерландският пилот на Ред Бул.

Бившият пилот на Ред Бул Дейвид Култард пък заяви, че шефът на тима от Милтън Кийнс Кристиан Хорнер трябва да получава по-голямо признание за успеха на тима. 49-годишният мениджър е начело на тима от самото му създаване.

„Кристиан е ключова фигура. Конструктори, инженери, механици и пилоти идват и си отиват. Той винаги е там, постоянно. Неговата страст към надпреварите, желанието да стигне върха са неповторими. Бил е пилот, не е пробил, но след това се е съсредоточил върху това да създаде и ръководи собствен отбор. Това го превръща в мениджъра, който е днес. В Ред Бул го знаят и го подкрепят. И според мен лъвският пай (за успехите) със сигурност трябва да е на Кристиан“, коментира Култард.