Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен: Вятърът беше много непостоянен

Верстапен: Вятърът беше много непостоянен

730
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен; снимка: Спас Генев

От Иван Тенчев, наш специален пратеник в Австрия

С порив на вятъра обясни излитането си от пистата във втората тренировка днес Макс Верстапен. Холандецът, заради когото на трибуните отново са дошли хиляди негови сънародници, загуби контрол на последния завой и се удари със задната част на колата си в предпазната стена. Счупи задното крило и част от структурите, а загубата на контрол започна още преди завоя. На практика и с четирите гуми той бе извън ограниченията на пистата и се насочи към върха на кривата. Там има допълнителна падина и на практика автомобилът рязко променя посоката си на движение. Сутринта Люис Хамилтън счупи страницата на предното си крило, което с новите размери облизва асфалта.

„Вятърът беше много силен и непостоянен”, обясни холандецът. „В дадени моменти помага, но в други рязко сменя посоката си и измества колата. Надявам се всичко това да не се отрази за подготовката за утрешната квалификация и състезанието в неделя.”

На същото място от пистата излетя и Себастиан Фетел. Той обаче имаше шанс да не се удари в предпазните заграждения.

Най-сериозен изглеждаше инцидентът на Валтери Ботас. На бързия шести завой Пирели той се предовери на супер добрата стабилност на Мерцедес в този тип криви и го отвори максимално. Пипна и газта, за да продължи към следващия завой, но колата излетя направо и се разби. Щетите бяха доста сериозни, а подготовката на финландеца се обърка допълнително след смяната преди това на задвижващата му система със старата версия заради хидравличен теч.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter