Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен взел болкоуспокояващи след края на състезанието в Имола

Верстапен взел болкоуспокояващи след края на състезанието в Имола

2029
0
Макс Верстапен, Ред Бул
Макс Верстапен, снимка Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен разкри интересен детайл от уикенда в Емилия Романя. Пилотът на Ред Бул е взел болкоуспокояващи веднага след края на състезанието в Имола, тъй като е бил „разбит“ и заради неравностите и бордюрите по трасето.

Верстапен не започна уикенда в Имола по най-добрия начин. Нидерландецът изоставаше от автомобилите на Ферари и Макларън и дори бе почти отписан от борбата за победата.

В събота Верстапен направи огромна крачка напред. Трикратният световен шампион спечели квалификацията на Имола. Така той стана основният фаворит за спечелване на надпреварата на техничното италианско трасе.

Верстапен контролираше събитията през по-голямата част от Гран при на Емилия Романя. Пилотът на Ред Бул започна да губи скорост в последните обиколки и беше застигнат от Ландо Норис. Верстапен в крайна сметка запази първото място и финишира на по-малко от секунда пред своя съперник от Макларън

След края на надпреварата стана ясно, че Верстапен е имал проблеми с твърдите гуми на Пирели. 26-годишният пилот също така е бил „разбит“ заради преминаването през неравностите и бордюрите на Имола.

„Честно казано, просто съм разбит от ударите в земята“, разкри Верстапен, когато бе попитан как се чувства физически. „Гърбът ми и всичко друго ме боли.“

„Не е толкова от физическата страна на нещата, но просто имаше толкова неравности там. Още след около 20 обиколки наистина усетих как ме боли гърба. Затова просто очаквам с нетърпение да си легна в леглото и може би да взема някакви болкоуспокояващи и масаж“, добави пилотът на Ред Бул.

Верстапен е бил допълнително изморен и от факта, че се включи и във виртуално състезание по време на рейс уикенда в Имола. Пилотът на Ред Бул отново караше за своя отбор Team Redlinе, който участва в различни виртуални надпревари. В крайна сметка Верстапен и неговите колеги триумфираха във виртуалните 24 часа на Нюрбургринг.

Междувременно Кристиан Хорнер отново похвали Верстапен. Шефът на Ред Бул посочи, че нидерландецът е „машина за състезания“ и че няма нищо против Макс да участва в толкова виртуални състезания.

„По принцип той е машина за състезания. Той доста често тества различни настройки вечерта и подобни неща, така че не е необичайно да прави това“, каза Хорнер.

„Той спечели две състезания в рамките на един ден. Едно с БМВ M3 и едно с автомобил от F1. Чухте какво означава това за него. [За] полпозишъна вчера той наистина трябваше да бръкне много дълбоко и представянето му в състезанието отново беше майсторско“, добави шефът на Ред Бул.