Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен: Пристигаме на всяка писта, знаейки, че можем да се борим не...

Верстапен: Пристигаме на всяка писта, знаейки, че можем да се борим не само за подиум, но и за победа

2105
0

Макс Верстапен бе трети в последната Гран при на САЩ, която се проведе през сезон 2019 и очаква добро представяне и в тазгодишната надпревара на Circuit of the Americas (COTA)

Пилотът на Ред Бул сподели, че основната разлика в нагласата на отбора е, че пристига на всяко трасе, знаейки, че може да се бори не просто за подиум, а за победа.

„Чудесно е, че се връщаме в Америка. Винаги сме били конкурентоспособни в САЩ, сега въпросът е да превърнем доброто представяне в победа. В момента пристигаме на всяка писта, знаейки, че сме в състояние да се борим не само за подиум, но и за победа – това е разликата с предишни години. Ние по принцип винаги се стараем да спечелим и в Остин ще работим със същата цел.“

„Автомобилът ни е наистина много силен, но трябва да го сравнявате с този на Мерцедес. Именно това е и основният въпрос в началото на всеки състезателен уикенд. Надявам се да се борим с тях и да запазим лидерството си в шампионата. Постоянно има нови предизвикателства, които трябва да преодоляваме и сега ситуацията не е по-различна. Много неща може да се случат по време на състезанието, така че ще се съсредоточим върху себе си, не върху някого другиго.“

Верстапен каза още, че COTA е чудесна писта за каране, а атмосферата там винаги е страхотна.

Серхио Перес сподели от своя страна, че в момента се чувства страхотно и няма търпение да седне отново в колата си

„В последните четири-пет състезания Мерцедес бяха много силни, нашата скорост не бе съизмерима с тяхната. Но вярвам, че Остин и Мексико ще са добри трасета за нас“, заяви Перес.

Мексиканският пилот участва в специално шоу в Далас миналата събота, в което кара един от старите болиди на Ред Бул.

„Това шоу ми даде изумителна енергия. През сезон живеем в такъм малък балон, че е лесно да забравиш външния свят. Подобни събития ни карат да осъзнаем колко много означаваме за хората, колко много означава спортът ни за тях. С нетърпение очаквам феновете и на COTA. Остин е като втора домашна надпревара за мен, защото тук ме приемат толкова топло. Това е най-хубавата част от сезона за мен – Гран при на САЩ и след това у дома, в Мексико. Страхотно е, че догодина ще има и Маями, което ще е трето домашно състезание за мен“, каза още Перес.