Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен за слуховете относно бюджета на Ред Бул: Другите да си държат...

Верстапен за слуховете относно бюджета на Ред Бул: Другите да си държат устата затворени

2854
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен; снимка: Виктор Алекян

Съперниците на Ред Бул просто трябва да си държат устата затворени според Макс Верстапен – така отговори той на въпрос как ще коментира предположенията, че отборът му е надвишил ограничението на бюджета си през 2021 г. Коментарите по темата продължават през целия уикенд в Сингапур. Очаква се в средата на следващата седмица от ФИА да оповестят резултатите от проверките на счетоводните отчети на F1 екипите.

„Наясно съм откъде идват тези приказки. Уверен съм в това, което чувам от отбора си. Други отбори започнаха цялата история, а нямат никаква информация. Намирам го за леко глупаво. Просто си дръжте устата затворена“, заяви Верстапен.

Люис Хамилтън също бе питан за разправията с бюджетите.

„Честно казано, не обръщам особено внимание. Всичко в момента са слухове. Не знам достатъчно за ситуацията, за да дам разумен коментар. Не мисля нещо конкретно по въпроса. Гордея се с отбора си за работата, която вършат, за да е всичко по правилата. Имам пълно доверие на Мохамед [бин Сулайем] и начина, по който се държи до момента – стриктен и ясен по отношение на правилата. Има регламент. Такива неща, които могат да доведат реални изменения по отношение представянето на колата, определено трябва да се приемат сериозно. Не знам дали е вярно или не. Ще видим“, каза седемкратният световен шампион.

Хамилтън ще стартира от трета позиция в днешната надпревара по улиците на Сингапур. Верстапен ще е осми, след като от тима му Ред Бул го накараха да се прибере преди да довърши последната си бърза обиколка. Причината бе, че нямаше да му остане достатъчно гориво за пробата, която трябва да се даде на ФИА. Кристиан Хорнер коментира, че грешката в изчисленията е на екипа.