Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен се надява подобренията в горивото да му помогнат на Спа

Верстапен се надява подобренията в горивото да му помогнат на Спа

51
0
Макс Верстапен

Макс Верстапен се надява подобренията по горивото на Mobil 1, които се очакват за Гран при на Белгия на Спа, да му помогнат да се представи по-добре.

Състезанието е като домашно за пилота на Ред Бул, чиято майка е белгийка. Освен това пистата е близо до границата с Холандия, което означава, че много негови фенове ще дойдат да го подкрепят.

„Нямам търпение да отидем на Спа. Тя е страхотно трасе. Това е любимата ми писта и е нещо като домашна надпревара за мен, каза Макс.

– Ще разполагаме с ново гориво, което обикновено подобрява представянето ни. Би трябвало да се получи страхотен уикенд. Любимата ни част е око завоя Пуон, където колата се усеща наистина страхотно.“

Другият пилот на Ред Бул Даниел Рикиардо заяви, че Спа е страхотно и историческо място, като обиколката на нея е доста дълга. И това дава възможност да се навакса изгубено време в даден участък, тъй като има много завои.

„Ако направиш някъде малка грешка, можеш да компенсираш след това, тъй като има много завои, заяви австралиецът. – На Спа никога нищо не е приключило, преди да си завършил цялата обиколка.“