Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен смята, че изоставането на Рено в мощността е много над 40...

Верстапен смята, че изоставането на Рено в мощността е много над 40 конски сили

52
0
Макс Верстапен

Макс Верстапен смята, че двигателят на Рено, който той използва, изостава с много над 40 конски сили в квалификационен режим спрямо водещите производители от Ферари и Мерцедес. Затова той няма особени надежди, че може да постигне силно класиране в Гран при на Белгия, където има няколко дълги прави.

В квалификацията за Гран при на Великобритания изоставането на Ред Бул спрямо Мерцедес и Ферари беше много голямо – 0.7 сек на обиколка, като тогава Макс каза, че то говори за дефицит от 70-80 коня в мощността. За уикенда в Белгия сега Верстапен ще може да използва подобрено гориво от Mobil 1.

Относно решението на Рикиардо на напусне Ред Бул, Макс заяви: „Мисля, че всеки бе изненадан от решението на Даниел.“ Съотборник на Верстапен догодина ще бъде Пиер Гасли, за който холандецът коментира: „Пиер е страхотно момче. Имаме добри отношение с него. Той е много бърз и ще е добър за отбора.“

Самият Гасли заяви, че е много развълнуван от това, че догодина ще кара в Ред Бул. Той е едва в своя първи пълен сезон във Формула 1 и признава, че има да учи още доста.

„Марко ми се обади по телефона да ми каже, че ще съм пилот на Ред Бул през 2019 г. Това е голяма промяна за мен и кариерата ми. Ще бъде вълнуващо с Макс. Той е един от най-добрите пилоти в решетката.

Имам много добри отношения с него и го познавам много добре. Ако искам да съм най-добрият, трябва да се боря с най-добрите. Да карам догодина в Ред Бул означава повече напрежение за мен. Ще се боря за по-добри позиции. Мога да подобря себе си в някои области.