Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ветото на Хамилтън за съотборник било заради Верстапен, Мерцедес отказва коментар

Ветото на Хамилтън за съотборник било заради Верстапен, Мерцедес отказва коментар

5461
0
Люис Хамилтън, Макс Верстапен
Люис Хамилтън и Макс Верстапен; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Люис Хамилтън все още няма договор за сезон 2021, макар през последните дни да се говори, че е стигнал до споразумение с Мерцедес. Слуховете обаче са за два различни варианти. В единия договорката е за два сезона плюс опция за трети и вето за това кой да е съотборник на седемкратния световен шампион. В другия е за 1+1 сезона (едногодишен контракт с опция за още една година) при заплата от 40 милиона евро и възможност пилотът сам да използва част от рекламните места по овърола и каската си. И във втората версия обаче се споменава за право на вето за съекипника. Нова по този въпрос е информацията, че клаузата не била предизвикана от Джордж Ръсел, а от Макс Верстапен.

Немският уебсайт f1-insider.com твърди, че клаузата, позволяваща на Хамилтън да има глас при избиране на съотборника си, е заради нескритото желание на Тото Волф някой ден да привлече Верстапен. От Мерцедес отказват категорично какъвто и да е коментар по темата.

„Ще говорим, когато имаме какво да кажем. Както и досега по време на целия процес, няма да коментираме слухове и спекулации“, е заявил говорител на екипа пред RTL

Междувременно дори главният изпълнителен директор на Формула 1 Стефано Доменикали взе отношение по темата. Това се случи като част от пресконференция, по време на която той разгледа редица въпроси, свързани със спорта.

„Наистина се надявам скоро да има съобщение, защото тази година Хамилтън би се борил за постижение, което е невероятно, погледнато в спортна перспектива. Само напомням, че първото състезание е в края на март. Надявам се, че говорят и ще се разберат. Сигурен съм, че Люис иска да разбера много неща за бъдещето си. Не смятам, че дискусиите са за пари“, заяви Доменикали.