Начало Рали Виганд и Готшалк ще карат в рали Германия заедно с Ожие и...

Виганд и Готшалк ще карат в рали Германия заедно с Ожие и Микелсен

63
0
Сеп Виганд

Екипът на Фолксваген (чийто пилоти карат Шкода Фабия S2000) ще участва за първи път с трима състезатели в рали от световния шампионат. Към екипажите Себастиен Ожие/Жулиен Инграсиа и Андреас Микелсен/Ола Флоен ще се присъединят Сеп Виганд/Тимо Готшалк. Те също ще са с Фабия S2000, като по принцип се състезават с Шкода в IRC (Intercontinental Rally Challenge).

Сеп и Тимо демонстрират страхотно представяне в дебютния си IRC сезон – коментира моторспорт директорът на Фолксваген Йост Капито. – Затова заслужават шанс да се състезават в немския кръг от световния шампионат. Те караха за екипа във Великобритания през 2011 г., но за съжаление тогава отпаднаха. Сега имат нова възможност да докажат уменията си.

21-годишният пилот няма търпение да стартира, особено в компанията на Ожие и Микелсен.

Двамата ми съотборници са сред най-добрите рали състезатели в света – заяви Виганд. – Да съм в един тим с тях е невероятно. Вероятно бих могъл да получа някои насоки. Рали Германия е специално събитие за всички ни и няма да има място за грешки. Асфалтът често е много мръсен и това го прави хлъзгав. Гумите загряват бързо и са изключително сериозно натоварени заради неравната настилка. Трябва да се намери компромис, който да опази целия автомобил от началото до финала.

Готшалк бе навигатор на Насър Ал-Атия през 2011 г., когато двамата спечелиха рали Дакар. Той е уверен, че заедно със Сеп ще се справят.

Пасваме си много добре и непрекъснато подобряваме представянето си в IRC. Рали от WRC е далеч по-сериозно предизвикателство, но ще е добър шанс за Сеп да научи много неща. Във всички случаи сме добре подготвени – бе категоричен 37-годишният пилот.