Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Вилньов: Ботас в Астън, Строл в Мерцедес!

Вилньов: Ботас в Астън, Строл в Мерцедес!

4093
0
Sir Lewis Hamilton, Mercedes W12, battles with Lance Stroll, Aston Martin AMR21
Sir Lewis Hamilton, Mercedes W12, battles with Lance Stroll, Aston Martin AMR21

Световният шампион във Формула 1 за 1997 г. Жак Вилньов е известен с често противоречивите си коментари. Но новото му предположение за трансферите при пилотите е по-екзотично дори от обичайните му тези: Ботас в Астън, Строл в Мерцедес!

Не е ясно дали Вилньов има някаква вътрешна информация но той смята, че благодарение на позицията на Тото Волф и влиянието му и в двата екипа и компании Валтери Ботас може да се окаже догодина пилот на Астън Мартин до Себастиан Фетел. Ланс Строл пък да заеме позиция на пилот в Мерцедес до Люис Хамилтън.

Ангажиментите на пилоти за следващия сезон ще бъдат основна тема през следващите дни и седмици. Очакванията са Джордж Ръсел да бъде обявен за наследник на Ботас. Финландецът пък да премине в Алфа Ромео на мястото на Кими Райконен, който ще се пенсионира. Появата на Валтери с шефа на Алфа Ромео Фредерик Васьор в Унгария потвърди подобна прогноза, но няма никакви официални потвърждения и контракти.

Тезата на Вилньов, че Ботас може да се окаже в Астън Мартин е базирана на желанието на Волф да има по-силен тандем в британския екип. Австриецът има лични вложения в Астън, както и голямо влияние върху важните връзки с Мерцедес.

Ланс Строл
Ланс Строл

Големият шеф Лорънс Строл със сигурност би приел предложената схема – синът му да заеме титулярна позиция при шампионите. Строл старши вярва 100% в таланта на сина си. Наскоро той  заяви, че младежът е все още прекалено млад и не е разкрил своя потенциал. Ланс е едва на 22 години, а вече е в петия си сезон във Формула 1.

„Според мен Ботас може да се присъедини към Астън Мартин вместо Ланс Строл, който пък ще отиде в Мерцедес“, твърди Вилньов пред италианския вестник Libero Quotidiano. „Мечтата на бащата Строл е да види как синът му печели Гран при и шампионати. Това може да стане ако премине в големия екип.“

„Тъй като Тото не може да му откаже нищо, той търси къде по-добре да настани Ботас и за него тази размяна би имала смисъл“, казва още Жак. „Очевидно е, че Люис Хамилтън не би искал Ръсел като съотборник и изведнъж може да му бъде предложен нов вариант – Строл!“

До каква степен в тази прогноза наистина има нещо реално, никой не се наема да каже. Но са всеизвестни изключително топлите отношения на канадските сънародници – Жак Вилньов и семейство Строл!

При подобна комбинация големият губещ ще е Джордж Ръсел. Той ще трябва да остане в Уилямс, с които спечели първите си точки в неделя на Хунгароринг.