Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Вилньов: Хамилтън скоро не се е борил за титлата, в Ред Бул...

Вилньов: Хамилтън скоро не се е борил за титлата, в Ред Бул са отвикнали да водят такава битка

2465
0
Люис Хамилтън, Макс Верстапен
Люис Хамилтън и Макс Верстапен; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Жак Вилньов смята, че силите в битката между Макс Верстапен и Люис Хамилтън ще се балансират през сезона. Световният шампион във Формула 1 за 1997 г. посочи, че пилотът на Мерцедес от една страна скоро не е водил двубой за титлата. От друга страна обаче тимът на Ред Бул е отвикнал да се бори за шампионата, обясни канадецът пред Моторспорт Магазин.

„Макс е свикнал да кара и свръх лимитите на колата си, за да постигне резултат. Люис – не. Нещата ще зависят от това как потръгне сезонът. Дали Хамилтън ще трябва просто да контролира аванс или ще му се наложи да се бори, както беше с Нико [Розберг]. Не се е случвало скоро. От друга страна в Ред Бул са отвикнали да се борят за титлата. Заради това вече допуснаха грешки в стратегията. Сезонът е дълъг, нещата ще се балансират“, каза Вилньов.

„Все пак в Ред Бул има страхотни хора, ще се справят. По-големият проблем сега е, че [Серхио] Перес не беше в борбата. Той е бърз, но нещата някак се объркаха. Мерцедес може да играе и с двете си коли, да използва [Валтери] Ботас, за да си подреди стратегията. Перес по принцип е поне на нивото на Валтери. В някакъв момент ситуацията ще се обърне.“

„А Верстапен отдавна е наоколо. Ако сега не е готов, никога няма да бъде. Той постигна сериозен прогрес благодарение на опита си. Определено израсна като пилот. Може да поддържа темпо по време на сезона, което на по-ранен етап от кариерата му бе проблем“, допълни Вилньов.