Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Преговаря ли вече Мерцедес с Хамилтън и Ботас?

Преговаря ли вече Мерцедес с Хамилтън и Ботас?

2851
0
Валтери Ботас, Люис Хамилтън
Валтери Ботас и Люис Хамилтън; снимка: Мерцедес

И двамата пилоти на Мерцедес Люис Хамилтън и Валтери Ботас са с едногодишни договори – само за настоящия сезон. Шефът на тима от Бракли Тото Волф заяви в началото на годината, че иска през 2021-ва въпросът с контрактите да бъде решен далеч по-рано, тъй като предишното подписване със седемкратния световен шампион се проточи до февруари. Сега се твърди, че разговорите вече са започнали, но случилото се по време на уикенда за Гран при на Монако ги е прекъснало.

Тимът на Мерцедес имаше проблеми в Монте Карло с настройките и скоростта на F1 W12. Раздразнението на Хамилтън пролича в комуникацията по радиото и първоначалната му реакция след финала. Ботас пък изобщо не завърши заради проблем с предно дясно колело. Свалянето на гайката от колелото бе превърнато в цяла история от екипа, но това нямаше как да заличи разочарованието.

Според италианската версия на Моторспорт от Щутгарт дали срок на Волф да приключи преговорите с Хамилтън до средата на юни. Разговорите били за едногодишен контракт с опция за още един сезон

Било постигнато финансово споразумение за 30 милиона евро заплата. Обсъждала се ролята на Хамилтън в Мерцедес, след като прекрати кариерата си. Станалото в Монако обаче рязко охладило отношенията между страните и дискусиите спрели.

Хамилтън изкара известно време след надпреварата в княжеството на яхтата на британския бизнесмен Сър Филип Грийн. Сред гостите са били още Тото и Сузи Волф. Това може да е повод за допълнителни спекулации – дали шефът на тима и пилотът са водили някакви разговори.

Валтери Ботас от своя страна не иска да се разсейва с дълги преговори за нов договор

Финландецът призна в Монако, че би искал до лятната пауза да е наясно дали ще продължи да се състезава с Мерцедес.

„Винаги е по-добре да си наясно по-рано. Сключвал съм договори и рано, и късно и това почти може да се превърне в разсейване. Честно казано, още не съм мислил по въпроса. Съсредоточавам се върху надпреварите. Мисля, че август е нормалният срок, но наистина не разсъждавам за това сега. Просто искам да печеля надпревари. Единствено това е в съзнанието ми в момента“, заяви Ботас.