Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Вилньов: И новите правила няма да помогнат на Ферари

Вилньов: И новите правила няма да помогнат на Ферари

3218
0
Шарл Льоклер, Себастиан Фетел, Ферари
Шарл Льоклер и Себастиан Фетел; снимка: Ферари

Новите правила за 2022 г. няма да помогнат на Ферари да оправи представянето си, заяви световният шампион във Формула 1 за 1997 г. Жак Вилньов. Канадецът обясни пред Скай Спорт Италия, че проблемът на Скудерията е в общото изоставане в техническо отношение.

„Промените в правилата за 2022 г. засягат шасито и аеродинамиката, но не и задвижващите системи. Мерцедес ще съхрани преимуществото си в мощността.“

„Ферари можеше да достигне нивото на Мерцедес, но от Маранело изтърваха твърде много талантливи инженери заради това, че не бяха италианци. И тези специалисти преминаха в други отбори, подсилвайки тези екипи.“

„Проблемът не е в това, че Ферари не побеждава, а в това, че много изостава технически“, обясни Вилньов

Ферари ще има някои новости за предстоящата този уикенд Гран при на Русия. Шефът на тима Матия Биното обаче сподели още след Гран при на Тоскана, че те едва ли ще променят цялостната картина.

„Трябва да премислим предстоящите си развойни проекти, особено с оглед на 2021 г.“, допълни той.

За следващия сезон Скудерията подготвя нов двигател, който се тества в Маранело от доста време. Биното обаче обясни, че колата ще е еволюция на настоящата, тъй като правилата са замразени. Това се наложи заради пандемията от коронавирус и с цел спестяване на средства. При това положение от Ферари се надяват голямата промяна за 2022 г. да е повратен момент за тима.

Биното пък има доверието на висшия мениджмънт на Ферари. Главният изпълнителен директор Луис Камилери заяви, че не иска да уволнява, а да даде време на екипа да си стъпи на краката. Според бившия шеф на тима във Формула 1 Стефано Доменикали Биното има нужда от време и пространство.

„С Матия се познаваме много добре, защото работихме заедно. Няма да коментирам решенията или действията му в отбора. Смятам, че не би било коректно. На него трябва да му бъдат дадени време и пространство да изпълни плановете си. Бил съм на мястото му и не желая да се намесвам по никакъв начин. Само хората, които ежедневно работят в отбора, знаят точно какво става. Мога да ви уверя, че шефът на Ферари (във Формула 1) е под огромно напрежение. Нещата са нормални, ако екипът печели. Ако обаче завърши втори, всичко е кошмар“, обясни Доменикали.

Специален коментар по темата за представянето на Биното като шеф на Ферари може да намерите в актуалния брой на списание ClubS1 (240).