Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Виртуални Гран при серии ще заместят състезанията в F1

Виртуални Гран при серии ще заместят състезанията в F1

5610
0

Формула 1 обяви днес, че Виртуални Гран при сесии ще заместят реалните състезания на този етап. Заради разпространението на коронавируса вече бяха отложени или отменени първите 7 кръга от шампионата тази година.

Заради това шефовете на спорта търсят алтернативни варианти за провеждане на надпревари онлайн. Пълното име на сериите е F1 Esports Virtual Grand Prix. Състезания от него ще се провеждат във всеки един уикенд, за които бяха предвидени реални надпревари в следващите 2 месеца.

Първото ще бъде на 22 март (неделя) с Виртуалната Гран при на Бахрейн. В него ще участват както настоящи пилоти от F1, както и местни звезди. За да бъде осигурена безопасността на всички, участниците няма да бъдат събирани на едно място.

Състезанието ще бъде предавано на живо онлайн в каналите на F1 в Youtube и Facebook и ще започне от 22 часа българско време. То ще бъде 28 обиколки, които са половината от реалните за пистата Сахир 56.

За надпреварите ще бъде използвана официалната видео игра F1 2019 на Codemasters. Настройките ще бъдат еднакви за всички и ще са такива, че да предразполагат към интересни състезания. За да имат стимул пилотите да се борят докрай, точки няма да бъдат раздавани и няма да има генерално класиране.

Макс Верстапен и Ландо Норис вече участваха в такива състезания. Те караха в онлайн надпревари миналия уикенд, използвайки именно симулатори.