Начало Рали Владимир Илиев ще се състезава с Илия Царски на писта Велико Търново

Владимир Илиев ще се състезава с Илия Царски на писта Велико Търново

79
0
Илия Царски

Много интересна битка ще се случи този уикенд на писта Велико Търново, кръг от републиканския шампионат на затворен маршрут, където Владимир Илиев ще се състезава с Илия Царски в най-високия клас Maxi за автомобили над 2000 кубика.

Владимир Илиев е бивш национален автомобилен състезател, каскадьор и баща на петкратния рали шампион Димитър Илиев. Ветеранът, който преподава в Национална спортна академия, ще се надбягва и с Константин Маршавелов и Любен Каменов в надпреварата този уикенд (27-28 април) във Велико Търново.

Организатори на кръг са Спортен клуб по картинг и автомобилизъм „Етър рейсинг”, Спортен клуб „Мегапорт“, община Велико Търново и Българската федерация по автомобилен спорт. Официален партньор на шампионата е Dunlop, които подкрепят състезанието чрез своя партньор във Велико Търново – Колев-Д. Колев ООД.

От 8:30 до 12 часа в събота ще се проведат административния и технически преглед на автомобилите и състезателите. Това ще се случи пред сградата на общината. Квалификацията за място на стартовата решетка е от 13 часа. Официалното откриване на състезанието е от 10:30 в неделя, а стартът – от 11 часа.