Начало Рали Владо Илиев подаде оставка като председател на БФАС

Владо Илиев подаде оставка като председател на БФАС

171
0

Владимир Илиев подаде оставка като председател на Българската федерация по автомобилен спорт. Това стана по време на днешното Общо събрание на органа в сградата на БЧК в София.

Илиев пое управлението на централата ни едва в края на миналата година, когато беше вписан официално в съда и замени на поста Радослав Козлеков. Затова оставката му сега е повече от изненадваща. Като мотив за нея той изтъкна лични причини и невъзможността да се справи с огромното натоварване, на което е подложен в последните месеци.

Илиев коментира още, че неговата сила е в спорта, а не в това да бъде администратор, в което се е оказал след избора си за президент на федерацията. „Ще взема повод от думите на Георги Янакиев-мл. за това, че трябва да държа юздите, каза Владо Илиев. – Аз юздите ще ги държа, но няма конете, които да държа в тези юзди!“

Илиев предложи и схемата, по която това да стане: Сега се избира нов управителен съвет и един заместник председател, на който сегашният управляващ на автомобилното обединение предоставя всички пълномощия, за да води федерацията.

Най-вероятно Владо ще продължи да изпълнява ролята на президент на БФАС до избирането на нов такъв, което може да стане след най-рано 3 месеца, а може и да е след края на сезона.

По време на речта си, която по ирония на съдбата трябваше да бъде встъпителна, Владо разкри и интересни подробности около състоянието на федерацията. При неговото встъпване на власт той се установил, че БФАС разполага само с 3250 лв. в банковите си сметки, А задълженията над 60 000 лв. 53 000 лв от които към Министерството на младежта и спорта.

8000 са били дължими и за наем на офиса на федерацията, 4000 лв. от които вече са покрити. Като цяло са платени около 19 000 лв. от задълженията. Водени са били и сериозни преговори с няколко големи фирми за спонсорство, с 3 от които са близо до договор.

След решението на Владо много автомобилни деятели, представители на клубове и журналисти започнаха да го убеждават да размисли и да промени решението. Очаквано след това оставката му не беше приета при гласуването на отборите и предстои да се види как ще се развият нещата в бъдеще.