Начало Рали Водещи български пилоти подкрепиха настоящото ръководство на БФАС

Водещи български пилоти подкрепиха настоящото ръководство на БФАС

116
0
Дилян Попов,Димитър Илиев,Иван Тенчев,Николай Златков,Румен Дунев,Тодор Славов,Ясен Попов

Водещи български автомобилни пилоти, между които Николай Златков, Димитър Илиев, Ясен Попов, Румен Дунев, Тодор Славов, изразиха днес подкрепата си за избраното през есента на 2011 г. ръководство на Българската федерация по автомобилен спорт.

Те пуснаха отворено писмо миналата седмица с позицията си, а днес я допълниха и разясниха максимално подробно. Причината е брожението, създадено от подписка на 35 клуба, желаещи смяна на настоящото ръководство и предстоящото на 6 април Общо събрание на организацията.

Това поведение е неприемливо и непрофесионално. Защо само два месеца след избирането на ръководството бяха предприети подобни стъпки? Явно някои хора не приемат определени мерки и непопулярни действия, каквито всъщност трябваше да бъдат направени много отдавна. Ние работим и правим този спорт и приемаме и одобряваме насоката на развитие в дейността на федерацията. Тези мерки със сигурност ще дадат дивидент в някакъв момент, а неодобрението е за дребни неща, които могат да се изгладят. В случая става дума за чист реваншизъм, защото ние искаме да даваме на този спорт, а от другата страна виждам само хора, които желаят да взимат. А никой не е длъжен да ги обезпечава – заяви Николай Златков.

Повечето пилоти изтъкнаха факта, че не са гласували за това ръководство на БФАС на Общото събрание миналата есен и това би трябвало да покаже много ясно, че са видели правилната посока на развитие. Те споделиха, че управителният съвет и председателят Александър Александров са много мотивирани и притежават нужния опит, за да направят спорта продаваем.

Аз лично не одобрявам никакви промени в момента – каза Димитър Илиев. – Твърде бързо се свиква ново събрание, а борбата всъщност е между старото и новото.

Ясен Попов допълни, че желаещите смяна на ръководството не са хората, които биха могли да оглавят организацията.

Посоката е правилна, а федерацията трябва да е безпристрастна и да действа с твърда ръка – може би това са проблемите за 35-те. Какво ни гарантира, че ако ръководството се промени, след два месеца няма да има нови избори? – попита риторично и Румен Дунев.

Пилотите бяха категорични, че не биха бойкотирали състезания, а Дилян Попов призова всички да направят така, че БФАС да е пример за европейско поведение.