Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Волф: Дискусиите ми с пилотите са открити, с Хамилтън не сме обсъждали...

Волф: Дискусиите ми с пилотите са открити, с Хамилтън не сме обсъждали негови предпочитания

1373
0
Люис Хамилтън, Валтери Ботас
Люис Хамилтън и Валтери Ботас; снимка: Мерцедес

Тото Волф и Люис Хамилтън никога не са обсъждали кой да е съотборник на седемкратния световен шампион в тима на Мерцедес, заяви шефът на отбора от Бракли. Англичанинът потвърди, че е започнал преговори с екипа за нов договор. Освен това заяви индиректно, че предпочита да продължи да кара с Валтери Ботас като съекипник. Вследствие на това изявление Волф каза, че дискусиите му с пилотите са напълно открити, а решението – каквото и да е то – ще стане известно първо на хората, които засяга пряко.

„Никога не сме обсъждали предпочитания кой да е пилот в екипа. Подобно нещо просто не е част от мисленето му. Националността също никога не е играла роля. Ние сме международна компания, работим глобално и искаме да изберем най-добрите състезатели“, заяви Волф

„Люис е част от тима и винаги е бил част от вътрешния кръг при взимане на решения, просто защото ценим мнението му. Всичко споделяме с него, когато говорим за пилоти. Нещата са прозрачни. Но са напълно открити и когато разговарям с Валтери. При дискусиите си с Джордж [Ръсел] съм искрен, защото нямам някакви скрити цели. Просто трябва да преценим ситуацията с оглед на бъдещето. Валтери има някои много добри уикенди, други не чак толкова силни и вторите трябва да ги сведем да минимум. Впоследствие ще определим Валтери ли да е или Джордж. Но човекът, за когото ще се отнася това решение, ще е първият, който ще го чуе. И това е пилотът.“

Шефът на Мерцедес в F1 отбеляза също така, че Хамилтън има голямо желание да продължи да се състезава. Според Волф англичанинът е в чудесно разположение на духа.

„Той е в съвсем нова ситуация. Битката с друг пилот и отбор е крайно изострена, но е в чудесно настроение. Разговорите ни (за нов контракт) са доста спокойни, защото всичко върви добре. Обсъждаме, няма препъни камъни“, добави Волф.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.