Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Волф: Дискусиите ми с пилотите са открити, с Хамилтън не сме обсъждали...

Волф: Дискусиите ми с пилотите са открити, с Хамилтън не сме обсъждали негови предпочитания

1456
0
Люис Хамилтън, Валтери Ботас
Люис Хамилтън и Валтери Ботас; снимка: Мерцедес

Тото Волф и Люис Хамилтън никога не са обсъждали кой да е съотборник на седемкратния световен шампион в тима на Мерцедес, заяви шефът на отбора от Бракли. Англичанинът потвърди, че е започнал преговори с екипа за нов договор. Освен това заяви индиректно, че предпочита да продължи да кара с Валтери Ботас като съекипник. Вследствие на това изявление Волф каза, че дискусиите му с пилотите са напълно открити, а решението – каквото и да е то – ще стане известно първо на хората, които засяга пряко.

„Никога не сме обсъждали предпочитания кой да е пилот в екипа. Подобно нещо просто не е част от мисленето му. Националността също никога не е играла роля. Ние сме международна компания, работим глобално и искаме да изберем най-добрите състезатели“, заяви Волф

„Люис е част от тима и винаги е бил част от вътрешния кръг при взимане на решения, просто защото ценим мнението му. Всичко споделяме с него, когато говорим за пилоти. Нещата са прозрачни. Но са напълно открити и когато разговарям с Валтери. При дискусиите си с Джордж [Ръсел] съм искрен, защото нямам някакви скрити цели. Просто трябва да преценим ситуацията с оглед на бъдещето. Валтери има някои много добри уикенди, други не чак толкова силни и вторите трябва да ги сведем да минимум. Впоследствие ще определим Валтери ли да е или Джордж. Но човекът, за когото ще се отнася това решение, ще е първият, който ще го чуе. И това е пилотът.“

Шефът на Мерцедес в F1 отбеляза също така, че Хамилтън има голямо желание да продължи да се състезава. Според Волф англичанинът е в чудесно разположение на духа.

„Той е в съвсем нова ситуация. Битката с друг пилот и отбор е крайно изострена, но е в чудесно настроение. Разговорите ни (за нов контракт) са доста спокойни, защото всичко върви добре. Обсъждаме, няма препъни камъни“, добави Волф.