Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Волф: Днес сбъркахме, Хорнер: Върнахме си за Барселона

Волф: Днес сбъркахме, Хорнер: Върнахме си за Барселона

4306
0
Макс Верстапен, Люис Хамилтън
Макс Верстапен пред Люис Хамилтън; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Тото Волф каза, че тимът на Мерцедес е допуснал грешка в Гран при на Франция при стратегиите. Той допълни, че съперниците от Ред Бул са направили голяма крачка напред със задвижващата си система.

„Представянето ни бе добро, може би дори колата ни бе по-бърза. Загубихме състезанието при спиранията в бокса. Мислехме, че имаме достатъчно защита спрямо пресичащата стратегия – не беше така. От там нататък изоставахме. Днес сбъркахме.“

„Все още вярваме, че стратегията с едно спиране бе по-добра. Но в толкова оспорваната битка след питовете, просто натиснахме прекалено гумите. Ако [Серхио] Перес не беше в прозореца, поне с едната кола щяхме да пробваме втори бокс“, обясни Волф

Що се отнася да избухването на Ботас по радиото – финландецът ядосано попита защо никой не го е чул, когато е казал, че трябва да направят състезанието с две спирания бокса – Волф каза, че е страхотно.

„Смятам го за страхотно. Най-после започна да критикува! Най-накрая си излива чувствата и е прекрасно да се наблюдава!“

Въпросът относно бъдещето на финландеца отново бе зададен на шефа на Мерцедес. Той бе попитан как Валтери може да си запази мястото.

„Като кара както го направи в това състезание! Беше в челото през цялото време, непрекъснато поддържаше темпото. Виждам добро развитие в начина, по който Валтери подхожда към надпреварите, а в способностите му в квалификации никога не сме се съмнявали. Твърде рано е да се каже какво означава това за догодина – и за Джордж [Ръсел], и за Валтери.

Той допълни, че според него и Ботас е наясно, че единственият начин слуховете около бъдещето му да спрат, е да се представя добре на пистата.

Кристиан Хорнер от своя страна бе изключително доволен от победата на Макс Верстапен и третото място на Перес

„Наистина страхотно състезание. Върнахме си за случилото се по-рано тази година. В крайна сметка решихме да направим две спирания в бокса. За щастие рискът ни се отплати. Великолепно е също така, че при Серхио проработи вариантът с един пит. Прекрасно представяне на целия тим, истинско отборно усилие. Хората от стратегическия отдел преглеждат данните и взимат решенията. Не искахме пак да се окажем в ситуацията от Барселона“, обясни Хорнер.