Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Волф: Днес се издънихме; Ръсел: Заболя ме много, когато излязох от колата

Волф: Днес се издънихме; Ръсел: Заболя ме много, когато излязох от колата

5220
0
Тото Волф
снимка: Мерцедес

Валтери Ботас и Джордж Ръсел завършиха съответно 8-и и 9-и в Гран при на Сахир. Ботас стартира от полпозишън, а Ръсел го изпревари в първи завой и водеше през по-голямата част от надпреварата.

Около 20 обиколки преди края обаче бе изкаран сейфти кар и двамата спряха в бокса за нови гуми. От отбора обаче объркаха гумите, които поставиха на пилотите, заради което Джордж и Ботас загубиха позиции. Малко по-късно британецът спука гума докато се движеше втори и трябваше да спре отново.

Тото Волф заяви, че причина объркването при стопа всъщност е била повреда в радиото на отбора. Също така той поясни, че това спиране не е било нужно и чрез него просто са се подсигурявали.

„Днешният ден бе колосална издънка. Това което се случи е, че се обадихме на двата екипа по радиото да изкарат гумите. Екипът на Джордж не е чул това обаждане. Едното ни радио не функционираше и неправилните хора с неправилните гуми излязоха.“

„Разбрахме веднага след като видяхме, че гумите на Валтери липсват. Стана ясно, че неговите гуми са поставени на колата на Джордж.“

Макар и да спечели първите точки в кариерата си, Ръсел разбираемо е разочарован от деветото място, след като водеше в по-голямата част от надпреварата.

„Да водиш състезанието и после да се случи това… Не знам, но ме заболя много след като излязох от колата. Веднага говорих с родителите си. Знам, че и те се чувстваха по същия начин. Но те ми казаха, че имам с какво да се гордея. Тото, Джеймс и Боно казаха същото.“

„Надявам се, че ще дам на Тото проблеми, които трябва да решава в бъдеще“ каза Ръсел с надеждата, че ще получи още един шанс за Мерцедес, независимо дали в Абу Даби или през следващите сезони.