Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Волф: Ферари не хареса идеята да съм CEO на F1; Биното: Нищо...

Волф: Ферари не хареса идеята да съм CEO на F1; Биното: Нищо лично

2442
0
Тото Волф
Тото Волф; снимка: Мерцедес

Тото Волф призна този уикенд, че все пак е водил разговори за поста на главен изпълнителен директор на Формула 1. През последните близо две години се говореше, че австриецът е кандидатура за заеманата от Чейс Кери длъжност. В крайна сметка обаче Либърти Медия върна в спорта бившия шеф на Ферари Стефано Доменикали.

„Всички знаят, че имах предварителни дискусии с Грег Мафей, CEO-то на Либърти Медия, но не стигнахме по-далеч. Разбираме се добре, уважавам го за постиженията му, но обичам отбора, в който се намирам. Открих, че обожавам хронометъра, конкуренцията и състезанията.“

„Така или иначе нищо нямаше да излезе. Ферари не харесаха идеята“, заяви Волф

„Те имат право на вето. Уважавам решението им. На тяхно място вероятно щях да имам същите помисли.“

Ръководителят на Скудерията в Гран при Матия Биното потвърди думите на австриеца пред Скай Италия.

„Едно от правата на Ферари е вето върху това кой да стане главен изпълнителен директор на F1. Изборът ни по отношение на Тото не беше личен. Вярвам, че също като Стефано той щеше да е добър на този пости. За нас обаче бе неправилно номинирането на личност, участваща директно във Формула 1 сега. Стефано е далеч по-неутрален избор, тъй като в продължение на доста години бе извън спорта. И [Кристиан] Хорнер нямаше да е правилен избор, нито дори Матия Биното. Просто защото работим в F1 сега“, обясни той.

И двамата приветстваха избора на Доменикали. Волф каза, че според него изборът на италианеца е правилен

„Стефано познава света на Формула 1 прекрасно. Според мен той ще се постарае да предотврати въвеждането на всякакви изкуствени мерки, защото от една страна разбира интересите на публиката, а от друга поддържа чистия спорт. Постигането на баланс е много трудно, но според мен може да се справи“, допълни Волф.

Според някои предположения след назначението на Доменикали е въпрос на време Волф да продължи договора си с Мерцедес.