Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Волф: Не бяхме достатъчно адаптивни към тези променливи условия

Волф: Не бяхме достатъчно адаптивни към тези променливи условия

917
0
Тото Волф
Тото Волф; снимка: Майкъл Потс

Тото Волф коментира събитията от квалификацията на Интерлагос. Шефът на Мерцедес призна, че неговият екип „не е бил достатъчно адаптивен“ в тези променливи условия. Волф също така каза, че в Мерцедес са пропуснали златна възможност да заемат места в по-предната част на стартовата решетка.

Мерцедес показа много добра скорост в първите два сегмента от квалификацията за Голямата награда на Сао Пауло. Джордж Ръсел бе най-бърз в Q1, докато Люис Хамилтън беше шести в Q2. Така двамата изглеждаха като фаворитите за спечелването на полпозишъна

Пилотите на Мерцедес не успя да реагират по най-добрия начин в началото на Q3. Тогава атмосферните условия на трасето рязко се промениха. Скоростта на вятъра се усили, докато в небето се появиха тъмни облаци, които предвещаваха пороен дъжд.

Макс Верстапен излезе на пистата в момента, в който светофарът в края на бокса светна в зелено. Заедно с него бяха Шарл Льоклер, Ланс Строл и Фернандо Алонсо. Хамилтън и Ръсел не останаха далеч зад тях. За нещастие, това малко забавяне се оказа решаващо за резултата им сесията. Двамата се класираха пети и шести и не успяха да запишат достатъчно добро време заради лошото състояние на трасето.

Тото Волф коментира случилото се в Q3 на Интерлагос. Шефът на Мерцедес призна, че екипът не се е адаптирал достатъчно добре към бързо променящите се условия в Сао Пауло

„Не бяхме достатъчно адаптивни към тези променливи условия. Двете коли на Астън Мартин се откъснаха напред.  Макс излезе направо от гаража с топли гуми и също се откъсна напред. В крайна сметка това бяха и най-бързите автомобили в онзи момент“, каза Волф.

„Изоставахме със секунда или осем десети от предишното време. Това ти показва какво е трябвало да направиш“, обясни Волф. Шефът на Мерцедес добави, че в Макларън да допуснали същата грешка, но са изпатили повече.

Същевременно Хамилтън коментира резултата си в Q3 на пистата Интерлагос. Пилотът на Мерцедес вярва, че е можел да се класира на по-челната позиция и не бе доволен от петото място.

„Автомобилът показваше признаци на прилично представяне. Като цяло бяхме на няколко десети от най-добрите. Направихме няколко промени преди квалификацията и изглежда, че те направиха автомобила малко по-приятен за управление. Като цяло обаче той не беше особено бърз в променливите условия“, каза Хамилтън.

„Обстоятелствата в края на квалификация вероятно ни накараха да се върнем малко по-назад. Може би беше така, не знам.“

„Петото място никога няма да се чувства толкова добре. Все пак направих най-доброто, на което бях способен. Надявам, че в неделя ще имаме по-добро състезание.“

„Предстои ни голяма битка в неделя. Прегряването на спирачките и управлението на гумите ще бъдат много важни. важни. Ако можем да използваме правилно стратегията си, за да напреднем повече, тогава ще го направим“, завърши пилотът на Мерцедес.

Джордж Ръсел призна, че е бил изненадан от бързата промяна на метеорологичните условия в квалификацията. Пилотът на Мерцедес даде шесто време, но бе преместен с две места назад заради наказание

„Абсолютно безумно. Никога не съм виждал толкова драстична промяна на времето“, коментира Ръсел. „Наистина бях разочарован от последната си обиколка. Просто се пързалях и нямах никакво сцепление. Не видях толкова много дъжд на козирката си, но бях на секунда разстояние от времето на първия“, продължи пилотът на Мерцедес.  „Всъщност исках да се прибера в бокса, защото бях сигурен, че ще съм последен, но в крайна сметка се оказах шести. Въпреки че обиколката беше разочароваща и неприятна, позицията ми не бе толкова лоша.“

„Знаем, че тук състезателното темпо е по-важно от това в една обиколка, така че все пак ще се стремим да се качим на подиума. От Астън Мартин бяха бързи днес и ще стартират пред нас. Надявам нашето темпо в дълга дистанция да е по-добро от тяхното“, завърши Джордж Ръсел.