Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Волф отново се заяде с Хорнер: Този човек е обсебен

Волф отново се заяде с Хорнер: Този човек е обсебен

2537
0
Кристиан Хорнер, Тото Волф
Кристиан Хорнер и Тото Волф; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Тото Волф отново се заяде с Кристиан Хорнер. Шефът на Мерцедес смята, че „живее в главата на британеца без да плаща наем“ и дори го нарече „обсебен.“

Мерцедес и Ред Бул водиха оспорвана битка за световното първенство през 2021 г. Отборите бяха представени съответно от Люис Хамилтън и Макс Верстапен. Двамата състезатели имаха няколко спорни моменти помежду си, включително и няколко удара.

Интензивността на една от най-тежките и напрегнати битки в историята на F1 в беше както на пистата, така и извън нея. Докато Хамилтън и Верстапен се бореха оспорвано на пистата, Волф и Хорнер също изостриха отношенията си. Шефовете на два от топ отборите в световния шампионат влязоха в конфликт в края на сезон 2021. Кулминацията на техния спор бе спорният успех на Верстапен и Ред Бул в предпоследното издание на Гран при на Абу Даби.

Словесната война между двамата подкопа сериозно професионалните им отношения след края на сезон 2021.  Миналата година обаче Волф и Хорнер отново започнаха да си говорят и да не влизат в толкова спорове. Причината за тяхното „помирение“ бе факта, че Ред Бул имаше значително предимство спрямо Мерцедес. Двата екипа не водиха почти никакви двубои и на практика се намираха в собствени лиги.

Миналата седмица Волф даде интервю за британския вестник Times. Там той бе попитан за отношенията си с Хорнер. Шефът на Мерцедес реши отново да се заяде със своя колега от Ред Бул и каза следното:

„Живея в главата му без да плащам наем. Този човек е обсебен“, заяви Волф. „Всяка секунда, която прекарвам в разговори за Хорнер, е чиста загуба на време.“

Този месец Волф празнува десетата годишнина откакто застана начело на отбора на Мерцедес в F1. Австриецът призна, че поражението на Люис Хамилтън в Гран при на Абу Даби 2021 е било най-трудният период за неговия тим.

„Вече сме заедно от много години и си говорим колкото се може по-често. Този период беше изключително труден, защото Люис беше дал всичко от себе си и беше на прага на огромно постижение [спечелването на рекордната осма световна титла]“, каза Волф.

„Едно от най-трудните неща в спорта е да преработиш разочарованието. Именно тогава отборът трябва да влезе в своята роля.“

Въпреки загубата и огромното разочарование след края на тогавашния сезон, шефът на Мерцедес каза, че сърцето му твърдо остава в F1. В допълнение той призна, че най-големите му страсти са извън пистата.

„Имам страхотни моменти в F1. Обичам отбора и обичам всички предизвикателства на този шампионат“, обясни Волф.

„Но това, което наистина обичам, е семейството ми. Имам три деца, които са на 21, 18 и 5 години. Най-голямо удоволствие ми доставя факта, че цялото ми семейство е заедно.“

„Намерил съм перфектния партньор в живота си. Това е съпругата ми [Сузи Волф]. Тя може да кара коли по-бързо от мен, но това е най-малкото й качество. По-важното е, че двамата сме напълно сродни души“, допълни Тото Волф.

Мерцедес ще представи автомобила си за сезон 2023 на 15 февруари. Това е само един ден след премиерата на болида на Ферари и два дни след тези на Макларън и Астън Мартин.