Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Волф: Представянето на Ферари може да се дължи на грешни настройки

Волф: Представянето на Ферари може да се дължи на грешни настройки

3020
0
Тото Волф
Тото Волф, снимка: Мерцедес

Спортният шеф на Мерцедес Тото Волф смята, че слабото представяне на Ферари в първия кръг от сезона може да се дължи на грешни настройки. Себастиан Фетел и Шарл Льоклер завършиха едва 4-и и 5-и в Австралия. И двамата на финала бяха на близо минута от победителя Валтери Ботас.

А на предсезонните тестове в Барселона пилотите на Скудерията често даваха най-добрите времена. Най-доброто постижение за всички дни на Каталуня беше именно на Фетел. Според Волф колата на италианците продължава да бъде на много високо ниво. И представянето в Австралия ще бъде по-скоро единичен случай.

„Със сигурност Ферари не оправда очакванията, каза Волф. – Но мисля, че е сложно да намериш точните настройки на тези коли. Смятам, че във Ферари поеха по грешния път. Не мисля, че имат голям проблем по отношение на скоростта.

Изненадан съм, че те не са на подиума, защото бяха много силни в Барселона. Но пистата в Бахрейн е напълно различна с грапава настилка и е много горещо. И можем да видим различно представяне от отборите.“

Волф каза още, че в Мерцедес не са очаквали да бъдат толкова силни на Албърт Парк. Според него обаче разликата спрямо конкурентите е била по-голяма заради обстоятелствата.

„Отивайки в Мелбърн, не знаехме дали скоростта ни е достатъчно добра или не, обясни австриецът. – И авансът ни се оказа малко изненадващ. Изненада беше и липсата на темпо от страна на Ферари. Те поеха в грешната посока при настройките, а ние ги направихме както трябва.“