Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Волф продължава търсенето на заместник на Хамилтън

Волф продължава търсенето на заместник на Хамилтън

1293
0
Тото Волф, Люис Хамилтън
Тото Волф и Люис Хамилтън; снимка: Мерцедес

Тото Волф отново коментира темата за това кой ще кара втория автомобил на Мерцедес. Австриецът потвърди, че продължава да търси заместник на Люис Хамилтън и няма да взима прибързани решения. Волф също така беше категоричен, че Андреа Кими Антонели също е един от кандидатите за място в Мерцедес догодина.

Мерцедес продължава да търси наследник на Хамилтън. В началото на февруари стана ясно, че седемкратният световен шампион ще кара за Ферари от 2025 г. нататък. Там той ще замени Карлос Сайнц. Испанецът на свой ред води разговори с няколко отбора и се очаква да обяви бъдещето си в F1 скоро.

Кандидати за мястото на Хамилтън в Мерцедес не липсват. Сред спряганите имена са Фернандо Алонсо, Александър Албон, Естебан Окон и Карлос Сайнц. Говори се, че последният е много близо до преминаване в Бракли. Друга опция за Мерцедес е Андреа Кими Антонели. Италианският тийнейджър е младежки пилот на екипа и до момента се представя изключително силно в младежките формули

Волф не разкри с кои пилоти води разговори. Австриецът обаче беше категоричен, че Антонели също може да заеме мястото на Хамилтън догодина.

„Той определено е много силен претендент. Искам да видя как ще се развие сезонът му във Формула 2. Нека да изчакаме и ще видим какво ще се случи с някои от другите пилоти в F1. Не се съмнявам в неговата сурова скорост, талант и способности“, сподели Волф.

„Нямаше да го подкрепяме още от картинга, ако не вярвахме, че той има потенциала да влезе в F1 и то с Мерцедес. Много млади пилоти са показали в миналото, че могат да направят тази крачка“, добави шефът на Мерцедес.

Антонели ще се прехвърли във Формула 1 в зависимост от напредъка, който постигне през тази година. Понастоящем той се състезава във Формула 2 с тима на Према. Преди това Антонели направи страхотно впечатление, след като спечели германската Формула 4, както и европейската Формула Регионал. В началото на 2023 г. италианецът спечели и Формула Регионал в Близкия изток.

По-късно този месец Антонели ще направи тест на Ред Бул Ринг с болида на Мерцедес от 2021 г. Това ще бъде една от общо няколко сесии на младия пилот с болид от F1. По този начин той ще натрупа повече опит с такъв тип автомобили.

Същевременно Волф отново беше категоричен, че няма да бърза с решението кой ще кара до Джордж Ръсел догодина.

„Усещането ми в момента е, че не искам да бързам [с решението], защото Кими е част от плановете за следващата година и е в най-силна позиция. Затова не е необходимо да бързаме с каквото и да е друго решение“, каза Волф.

„Очевидно някои от другите топ пилоти скоро ще вземат решение какво да правят. Аз обаче имам усещане, което ме насочва в посока да не взимам решението твърде бързо“, завърши шефът на Мерцедес.