Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сайнц води разговори с няколко отбора от F1

Сайнц води разговори с няколко отбора от F1

2875
0
Карлос Сайнц, Ферари
Карлос Сайнц, снимка Ферари

Карлос Сайнц коментира темата за бъдещето си в F1 след края на настоящата кампания. Състезателят на Ферари потвърди, че води разговори с няколко отбора и се надява да си гарантира място на решетката в най-скоро време. Сайнц обаче не разкри с кои точно екипи е разговарял.

Сайнц няма гарантирано място в F1 през следващия сезон. 29-годишният пилот ще отстъпи кокпита си на Люис Хамилтън след края на Гран при на Абу Даби. Седемкратният световен шампион на свой ред си тръгва от Мерцедес след повече от 10 сезона в Бракли

Испанецът ще бъде една от ключовите фигури в пазара на пилоти за 2025 г. От началото на сезона Сайнц се представя на много високо ниво. Първо той финишира трети в откриващия старт в Бахрейн. После обаче той трябваше да се откаже от участие в Джеда, тъй като беше диагностициран с апендицит и трябваше да се оперира.

Две седмици по-късно Сайнц се върна и дори спечели Гран при на Австралия. По този начин той прекъсна серията на Макс Верстапен и отново върна Ферари на върха. Всички тези успехи ще помогнат на испанеца да си намери място в конкурентен отбор на решетката.

Пред Сайнц има няколко опции, включително Мерцедес и Ред Бул. От Ауди също проявяват интерес към него и дори са му „поставили ултиматум“, в който да реши дали ще се присъедини към Заубер. Говори се, че Астън Мартин също се интересува от услугите на трикратния победител в F1.

Пилотът на Ферари призна завидната позиция, в която се намира. От друга страна той призова за по-бързи преговори с отборите, които проявяват интерес към него.

„Разговарям с няколко отбора. Това е нещо, което моят мениджърски екип и аз трябва да направим, тъй като все още нямам работа за следващата година. Да, говорим с почти всички“, сподели Сайнц.

Сайнц отказа да разкрие конкретни подробности за разговорите си с различни отбори. Ясно е, че испанецът има добри опции и е готов да се възползва от тях

„Това е въпрос на очевидно навлизане в повече детайли и виждане на по-реалистичните възможности и кои са най-добрите варианти за мен и за моето бъдеще. Това е тема, за която нямам никакви новини за вас или нищо, което да кажа тук“, обясни Сайнц.

„Единственото, което бих казал, е, че сега е време да ускорим малко нещата. Надявам се да успеем да решим въпроса по-рано, отколкото прекалено късно.“

Запитан дали вече е напълно възстановен от операцията преди няколко седмици, Сайнц каза следното: „Възстановил съм се напълно. Мисля, че е така.“

„Тази седмица карах мотора си. Останах в Австралия за няколко дни и започнах да се връщам във фитнеса. Очевидно все още не вдигам толкова тежести, както правех в миналото. Поне мога да провеждам тренировките си и се чувствам отново на 100 процента“, завърши Карлос Сайнц.

Междувременно другият пилот на Ферари Шарл Льоклер призна, че очаква Ред Бул да има предимство на писта като Сузука.

„Мисля, че за момента, това, което знаем, е Ред Бул да има предимство и този уикенд“, каза Льоклер.

„Навлизайки [в] деня на състезанието, ние имаме особена сила на писти, където има грейнинг. Преди две седмици в Австралия случаят беше такъв и там бяхме много силни.“

„Този уикенд  обаче става въпрос не толкова за грейнинг на предните гуми, а по-скоро за цялостно им влошаване. Затова мисля, че Ред Бул ще се върне там, където беше преди това“, добави пилотът на Ферари.