Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Волф: Работата ми ме кара да се чувствам добре

Волф: Работата ми ме кара да се чувствам добре

954
0
Тото Волф
Тото Волф; снимка: Формула Е

Спортният шеф на Мерцедес Тото Волф ръководи екипа на щутгартския концерн във Формула 1 от 2013 г. Тимът спечели титлите и при пилотите, и при конструкторите през последните шест Гран при сезона. Австриецът, който на 12 януари догодина ще навърши 48 години, повтаря многократно всяка година, че отборът не бива да лежи на лаврите си и трябва да работи упорито. Самият той пази мотивацията си на високо ниво благодарение на добрите взаимоотношения, които е установил както в тима, така и в концерна Даймлер.

„В определен момент от сезона всички вече сме изморени, тъй като пътуваме много, а напрежението да се справиш добре е сериозно. Аз лично наблюдавам внимателно нивата на собствената си мотивация и енергия. Работата ми ме кара да се чувствам добре. Това, което ме мотивира ежедневно, са взаимоотношенията, изградени вътре в екипа и в организацията на Даймлер”, обясни той, цитиран от crash.net.

Според Волф човек върши по-добра работа, когато трудът с хората около него му доставя удоволствие

„Това е случаят при мен”, допълни той. „За мен най-важното нещо е сутрин да се будиш с ясна цел. За мен работата е удоволствие. Харесва ми това, че хронометърът никога не лъже какво е постижението. Необходимо е да смениш ролята си, ако целите се изчерпят. Затова отделяме толкова време да формулираме не само бизнес, но и личните си планове. Стараем се да разберем какво стимулира най-важните хора в екипа ни и това не винаги са пари или власт. Убеден съм, че ще си поставим нови, вълнуващи цели, които ще ни помогнат да се справим през трудните дни на следващата година.”

Наскоро Тото Волф стана почетен член на BRDC (British Racing Drivers Club) и получи наградата „Колин Чапман”

Трофеят се дава за демонстриран отборен дух. Андрю Шовлин пък получи приза, кръстен на Сър Джеки Стюарт. Той се присъжда на инженер, показал брилянтни качества по време на спортния сезон.