Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Волф все пак ще напусне, твърди Кристиян Алберс

Волф все пак ще напусне, твърди Кристиян Алберс

2951
0
Тото Волф
Тото Волф; снимка: Спас Генев

Тото Волф все пак ще напусне поста си на спортен директор на Мерцедес, както и компанията Даймлер. Това прогнозира, че ще се случи в най-близко бъдеще бившият пилот на фирмата в немския шампионат за туристически автомобили (DTМ) Кристиян Алберс. В момента той анализира спорта за холандските медии. Бившият пилот има наистина отлични връзки в немския автомобилен спорт, в частност в Щутгарт. Той завърши на второ и трето място в DTM през 2003 и 2004 г. като пилот на HWA Мерцедес. По-късно караше и във Формула 1 за екипите на Минарди и Спайкър, но без особени успехи.

Кристиян Алберс
Кристиян Алберс; снимка: Катерам

Алберс твърди в колонката си за авторитетния вестник De Telegraaf, че пукнатините в отношенията на Волф и борда на концерна Даймлер вече са прекалено големи

Тото Волф отрече през миналата седмица, че ще напуска, за да стане изпълнителен директор на Астън Мартин. Заяви, че заедно с председателя на борда Ола Калениус работели по проектите за участие на Мерцедес в спорта. Ситуацията обаче допълнително се усложнява от завладялата света в момента пандемия на COVID-19 и очакваните заради нея съкращения на производство и служители. Разходите, които Волф държи да се правят, за да се продължи успеха във Формула 1 и да се постигне такъв във Формула Е, изглеждат все по-малко приемливи за Калениус. Той трябва да ги защитава и пред борда.

В същото време отново се заговори и за нова позиция на Волф в управлението на Формула 1 като цяло. Под ръководството на австриеца Мерцедес спечели всички титли през последните 6 години в Гран при е тимът се смята за фаворит и през 2020 г., когато и да започне първенството.