Начало Избрани Волф: Стремим се към още едно конкурентно представяне в Сузука

Волф: Стремим се към още едно конкурентно представяне в Сузука

15806
0
Тото Волф, Мерцедес
Тото Волф, снимка Мерцедес

Тото Волф коментира предстоящата Гран при на Япония. Шефът на Мерцедес се надява неговият отбор да пренесе доброто представяне от Сингапур на Сузука и да запише още един силен резултат. Волф също така добави, че Мерцедес продължава битката с Ферари за второто място при конструкторите.

Мерцедес направи крачка напред в последния рейс уикенд в Сингапур. Отборът от Бракли имаше реална възможност да спечели състезанието и да прекъсне победната серия на Ред Бул. В крайна сметка Люис Хамилтън финишира трети, докато Джордж Ръсел отпадна. Младият британец преследваше Ландо Норис (Макларън), когато допусна грешка и се удари в предпазните заграждения. Така той изпусна сигурен подиум и си тръгна с празни ръце от Марина Бей.

Този уикенд Мерцедес се насочва към Япония и Сузука. Германският производител има общо шест успеха на емблематичното трасе край Нагоя. Мерцедес спечели всички надпревари на Сузука от 2014 до 2019 г. Сега екипът се надява на един силен резултат, който да помогне в борбата с Ферари за второто място при конструкторите

„Надпреварата в Сингапур беше вълнуваща. Въпреки че резултатът не беше точно това, на което се надявахме, има много позитиви, които можем да отнемем“, сподели Волф.

„Бяхме смели и агресивни със стратегическите си призиви. Темпото на колата през целия уикенд беше силно. Изпълнихме нещата добре като отбор и имахме истински шанс за победа като състезатели. Люис направи страхотно каране и се качи на подиума. Той показа впечатляващо темпо през цялото състезание, особено във финалния стинт. Третото място беше заслужена награда за усилията му. Джордж също се представяше безупречно през целия уикенд“, продължи Волф. „Той даваше абсолютно всичко от себе си в търсене на победата. Това абсолютно бе нещо, което искаме да видим. В крайна сметка той допусна малка грешка в последната обиколка, което направи състезанието още по-болезнено за него. Знам, че Ръсел ще се върне по-силен от всякога“, добави шефът на Мерцедес.

„Имаме още едно състезание след броен дни. Япония винаги е уникално събитие с много страстни фенове. Пистата е невероятно предизвикателна, а пилотите обичат да се състезават по нея“, обясни Волф.  „Стремим се към още едно конкурентно представяне в Сузука. Разликите в Сингапур бяха много малки и се надяваме да се запазят такива и тази седмица.“

„Загубихме ценни точки в шампионата при конструкторите от Ферари. Ние обаче гледаме напред, а не назад. Нашият фокус е върху максимизирането на пакета, който имаме и върху отбелязването на възможно най-много точки. Ако го направим, съм уверен, че можем да увеличим предимството си“, каза още Тото Волф.

Волф няма да бъде в бокса на Сузука, тъй като трябва да се подложи на операция. Негов заместник ще бъде бившият пилот от F1 и Формула Е Жером Д’Амброзио.