Начало Избрани Волф уверен, че Хамилтън ще продължи предстоя си в Мерцедес

Волф уверен, че Хамилтън ще продължи предстоя си в Мерцедес

1509
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън; снимка: Мерцедес

Тото Волф коментира ситуацията с договора на Люис Хамилтън. Австриецът е напълно уверен, че британецът ще продължи да бъде част от Мерцедес въпреки всички спекулации, свързани с бъдещето му.

Настоящият договор на Хамилтън с Мерцедес изтича в края на тази година. Седемкратният световен шампион многократно е заявявал, че иска да се състезава още няколко години. Британецът също така разкри, че е обмислял да завърши кариерата си в отбор, различен от Мерцедес.

В същото време Волф неколкократно е казвал, че иска Хамилтън може да остане в Мерцедес. Австриецът дори заяви, че неговият отбор няма „план Б“ ако британецът реши да се оттегли.

Миналата седмица Волф изрази увереност, че британецът все пак ще удължи споразумението си с Мерцедес. Австриецът призна, че преговорите със седемкратния световен шампион продължават. Той даде да се разбере, че забавянето на процеса се дължи заради „обичайните дискусии при такива обстоятелства.“

„Вече 11 години сме заедно“, сподели Волф. „Всеки път, когато говорим за договора на Люис, минават едни шест месеца в стил „къде сме и какво точно се случва?“

„Продължаваме да повтаряме едно и също- просто продължаваме да напредваме и че не става дума за трудни преговори за договор, а просто за поставяне на различен график и няколко различни числа.“

„Това е нашата работа. Работим върху това. Работим по него, изпращаме имейли напред-назад и накрая ще подпишем този договор“, добави Тото Волф.

Сега дискусиите се провеждат в съвсем различна обстановка от тази при последното подновяване преди две години. Тогава Хамилтън току-що си бе осигурил седма титла и бе фаворит за спечелването на още едно първенство.

В днешни дни ситуацията е коренно различна. Първите позиции са заети от Ред Бул, а Верстапен спечели последните два шампионата. Същевременно Мерцедес не разполага с достатъчно добър автомобил. Екипът от Бракли изостава сериозно от „Червените бикове“ и се бори с екипи като Астън Мартин и Ферари

Някои специалисти коментираха бъдещето на Хамилтън. Според Еди Джордан, Хамилтън трябва да се „измъкне“ от Мерцедес и да се „преоткрие“ някъде другаде.

„Сега Люис трябва да намери нещо друго в своя „моджо“ стил и трябва да се измъкне от там“, каза Джордан в последния епизод на подкаста „Formula For Success.“

„Той трябва да продължи напред, както направи когато беше в Макларън. Излез от Мерцедес, Люис! Време е да се преоткриеш някъде другаде“, добави ирландецът.

Хамилтън вече предприе подобна драматична стъпка в началото на 2013 г. Тогава той се раздели с Макларън и премина в сравнително новия заводски отбор на Мерцедес, който все още бе в процес на изграждане.

Оттогава Хамилтън прибави още шест световни шампионата към първата си титла с Макларън през 2008 г. Освен това той счупи рекордите за най-много победи, подиуми и полпозишъни в F1. Сега обаче Хамилтън се намира в по-трудна позиция, тъй като няма отбор, който би предоставил толкова конкурентен болид на британеца.

Джордан също така коментира и представянето на Ръсел. Ирландският коментатор призна, че по-рано е бил скептичен относно идването на младия британец в Мерцедес. Сега Джордан вече вярва, че Ръсел е готов да бъде следващия лидер на тима от Бракли.

„Сбърках с Джордж“, призна Джордан. „Видях го в Уилямс и си помислих: „Наистина ли ще подпишат него. Това наистина ли ще се случи?“

„Той напълно ме разтърси. Да, той го направи. И да, признавам, че сбърках. Никога не съм мислил, че ще направи това, което прави и никога не съм мислил, че ще победи Люис“, добави Еди Джордан.

Хамилтън заема четвъртото място във временното класиране и има 16 точки повече от Ръсел. Младият британец заема шеста позиция в подреждането тъй като изостана заради отпадането в Мелбърн.