Начало Рали Всичко е готово за началото на рали Дакар

Всичко е готово за началото на рали Дакар

24
0
X-raid,Дакар,сервизен парк

Корабът Сао Паоло, който хвърли котва преди два дни в едно от предградията на Буенос Айрес, вече е разтоварен от 680-те превозни средства натоварени на пристанище Льо Хавър. Мотори, АТВ-а, коли и камиони, които ще вземат участие в започващото след броени дни рали бяха официално приети през вчерашния ден от министъра на туризма Енрике Мейер и от Леонардо Бото, координатор на ралито за Аржентина.

Пътуването на тези превозни средства започна преди три седмици, защото преди да се впуснат по трасетата на Южна Америка, всички те трябваше да прекосят Атлантика в корема на един огромен контейнеровоз. Освен екипажа на кораба Сао Паоло, на борда бяха и двама сътрудници на организаторите на ралито, които трябваше да наблюдават пътуването от натоварването на състезателните машини до тяхното разтоварване.

Пристигането на кораба бе приветствано от аржентинските пристанищни работници, които бяха подкрепени при разтоварването от десетина сътрудници на организаторите. Самото разтоварване продължи около девет часа, като след като слязоха на сушата машините бяха затворени в специален затворен парк.

Пилотите и техните навигатори пък пристигнаха на 27 декември. Те също бяха посрещнати от министъра на туризма Мейер, за когото ралито е сериозна възможност.

„Дакар 2012 ще допринесе за това, нашата природа да бъде показана в световен мащаб и да привлече туристи, който да подкрепят развитието както на туризма, така и на икономиката на различните региони на нашата страна.“

Рали координаторът Бото пък от своя страна се радва, че нещата започват да стават сериозни.

„Впечатляващо е да присъстваш при разтоварването на всички машини. Това определено не е логистична дреболия. Смятаме, че това четвърто издание на ралито тук ще събуди същия интерес, както и първото. За нас е голяма радост, че след почти година работа накрая отново сме готови за началото на надпреварата.“