Начало BG спорт Втора победа за Мирослав Ангелов в рали България

Втора победа за Мирослав Ангелов в рали България

576
0
Мирослав Ангелов и Георги Гаджев с Skoda Fabia Rally 2 Evo

Екипажът на Мегапорт Рейсинг Мирослав Ангелов и Георги Гаджев (Skoda Fabia Rally 2 Evo) спечелиха рали България. За Ангелов това е втора победа в най-престижното ни състезание след успеха през 2018 г. След 16 отсечки двамата завършиха на 1:10 мин пред Мартин Сурилов и Здравко Здравков с Mitsubishi Lancer Evo 9.

Трети останаха Угур Сойлу и Арас Динчер, също с Skoda Fabia Rally 2 Evo, на 3:21 мин. Тандемът на Мегапорт спечели двете минавания на Синдел и през целия ден не предприе излишни рискове в петте отсечки.

„Стратегията ни за днешния ден бе да не предприемаме излишни рискове. Затова на двете минавания на Аладжа манастир внимавахме. Нямаше смисъл при аванс от минута да рискуваме на мокрото трасе, което е много хлъзгаво. Все пак където имаше публика се раздавахме, също така и на суперспециалната отсечка в града. Дори в желанието си да отворя повече един от завоите ударихме леко бордюр.

Единственото ни притеснение за деня бе на макадама на Синдел, когато поради липса на опит на подобна настилка помислихме, че сме спукали гума, а се оказаха натрупани малки камъни в джантата. Затова очаквам с нетърпение участията ни на макадам в чужбина. Радвам се, че стана оспорвано състезание и има шанс за интрига в шампионата“, обясни Ангелов след финала.

Следващият кръг от шампионата е рали Сливен от 10 до 12 юни. Сезонът ще продължи в Твърдица през юли, след което рали Сърбия на 25 и 26 септември и Стари Столици на 9 и 10 октомври.

Подиумът при автомобилите с един двигателен мост

Екипажът на Jasen Popov Racing Даниел Попов и Ангел Башкехайов с Peugeot 208 Rally4 спечели състезанието в категория ERT2.

Двамата стартираха днешния ден като четвърти в генералното класиране и лидери в категорията. В три от петте етапа проведени днес, те бяха по-бързи от преките си конкуренти в категорията – турският екипаж Ali Turkkan/Onur Vatansever с Ford Fiesta Rally4 и унгарците Gergo Dudas/Krisztian Szabo с Peugeot 208 R2. На финала българите завършиха с преднина от 1:05.8 мин. пред Turkkan/Vatansever. В генералното класиране Дани и Ангел са на 4-а позиция.

“Сутринта беше валяло и при преминаването етапа “Аладжа манастир” подходихме по-внимателно и без излишни рискове, а и имахме добра преднина от вчерашния ден. При двете минавания на “Синдел” вдигнахме темпото. Щастливи сме от резултата.”, сподели Дани след края на рали “България”.