Начало Други Вторият кръг от българския дрифт шампионат ще се проведе във Варна

Вторият кръг от българския дрифт шампионат ще се проведе във Варна

45
0
Крум Дончев

Покажи уменията си на пистата, а не на улицата – под това мото ще премине вторият кръг от българския дрифт шампионат, на който Крум Дончев е съорганизатор и главен съдия. Надпреварата е на 9-10 септември на картинг писта Варна в морската столица.

За състезанието по дрифт във Варна до момента заявка са подали над 40 участници като сред тях има и румънци. Съгласно програмата на надпреварата в петък (9 септември) са предвидени административен и технически преглед, както и свободни тренировки и първа квалификационна сесия.

В събота (10 септември) ще се проведе същинската част от надпреварата с втора квалификационна сесия и финали. Започва се с осминафинал, в който ще стартират 16 участници.

Вторият кръг от българския дрифт шампионат ще премине при засилени мерки за безопасност. Достъпът до боксовете е разрешен само за пилотите и механиците им. Достъпът до състезателното трасе е абсолютно забранен за всички с изключение на участниците.

Крум Дончев, за когото това ще е трето състезание по дрифт в ролята му на съдия, на пресконференцията, предшестваща старта във Варна, коментира:

– Състезанията по дрифт в България обичайно се правят на улицата, без съблюдаването на никакви мерки за безопасност, което е недопустимо. Основната идея и цел на надпреварата във Варна е те да започнат да се пренасят на безопасни места. През цялата година аз и моят отбор, наред с участията си в рали надпревари, работим и за повишаването на сигурността по пътищата чрез кампанията „Шофирай безопасно. Говори с hands-free!“. Дрифт състезанието във Варна е още една възможност да повлияем в положителна посока на безопасността по пътищата.