Начало BG спорт Второ място в рали Сърбия и шампионска титла за Ангелов и Гаджев

Второ място в рали Сърбия и шампионска титла за Ангелов и Гаджев

349
0
Ангелов и Гаджев, снимка: Мегапорт

Екипажът на Мегапорт Рейсинг Мирослав Ангелов и Георги Гаджев с Щкода Фабия R5 Evo завършиха на второ място в генералното класиране на рали Сърбия, трети кръг от националния шампионат.

Така те си осигуриха нова – трета поредна титла след тези през 2018 и 2019 г. Рали Сърбия спечелиха Душан Боркович и Игор Маркович, също с Шкода Фабия R5 Evo. Те натрупаха аванс от 2:20 мин пред Ангелов и Гаджев. Шампионите спечелиха две отсечки от днешните 6, а в останалите 4 най-бързи бяха представителите на домакините.

Трети в състезанието остана Йордан Атанасов и Ангел Башкехайов с Мицубиши Лансър Ево 9, на 3:21 мин след Ангелов и Гаджев, а на четвърта позиция са Денис Станчовски и Явор Брънков с Peugeot 208 R2, на още 4:39 мин.

„Дойдохме в Сърбия за титла и си тръгваме с нея. Днес атакувахме повече, направихме някои грешки, без които и малко по-прецизна стратегия можеше да бъдем по-напред.

Но от вчера имахме голямо изоставане, защото не искахме да поемаме рискове. Радваме се за титлата и съжаляваме, че тази година шампионатът бе толкова кратък, а заради коронавируса не се проведоха рали Сливен и България“, коментира Ангелов след финала.

За екипажа предстои участие в рали-спринт дисциплината и планински шампионат, където води във временните класирания.