Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса напуска Уилямс и F1 след края на сезона

Маса напуска Уилямс и F1 след края на сезона

78
0

Фелипе Маса ще напусне екипа на Уилямс и Формула 1 изобщо след края на сезона, обявиха официално от тима.

Бразилецът кара своя 4-и сезон в тима от Гроув, като още преди края на миналия бе обявил оттеглянето си от спорта. След това обаче той бе помолен от шефовете на тима да остане и да замести напусналия в посока Мерцедес Валтери Ботас.

„След като обявих оттеглянето си от Формула 1 миналата година, се съгласих да се върна този сезон и да помогна на Уилямс когато ми се обадиха, заяви още Фелипе.

– Забавлявах се 4 години в този отбор, но кариерата ми в F1 най-накрая ще приключи след края на сезона. Последните ми 2 състезания ще бъдат емоционални, но нямам търпение да приключа с високи резултати и да се подготвя за новата страница в кариерата ми.“

„Искам да благодаря на Фелипе за всичко, което е направил за тима в последните 4 г. Беше удоволствие да се работи с него. Особено сме му признателни за това, че се съгласи да отложи оттеглянето си с една година, добави заместник-шефът на тима Клер Уилямс.

– Това показва дълбочината на взаимоотношенията, които изградихме заедно. Оценяваме, че за него не беше лесно решение да се върне след емоционалното му изпращаме миналия сезон. Пожелаваме му всичко най-добро в бъдеще.“