Начало Рали Провалът на ралито в Китай поставя под съмнение и WRC календара за...

Провалът на ралито в Китай поставя под съмнение и WRC календара за 2017 г.

32
0

ФИА се отказа от намерението си да оповести календара за световния рали шампионат след проблемите с надпреварата в Китай. Състезанието там бе отложено, тъй като организаторите нямаха достатъчно време, за да се справят с последствията от поройните дъждове през юли.

Рали директорът на международната федерация Ярмо Махонен обясни, че мястото на това конкретно състезание през годината трябва да бъде премислено с оглед на случилото се този сезон.

„Всичко изглеждаше наред, а след станалото трябва да се върнем и да пренаредим пъзела”, коментира Махонен пред Аутоспорт.

Календарът за 2017 г. ще бъде обявен през октомври или ноември. Смята се, че състезанията ще са подредени така, че да има по-балансирано разпределение на стартовете на различни настилки.

„Календарът за 2016 г. не е балансиран. Не трябваше да има шест поредни ралита на чакъл и две големи паузи. Не е нужно толкова време между надпреварите в Аржентина и Португалия. Освен това ни се иска Корсика да се върне през пролетта – може би през април”, допълни Махонен.