Начало Рали WRC отбелязва своя кръг №500 във Финландия

WRC отбелязва своя кръг №500 във Финландия

36
0
WRC,Рали

Световният рали шампионат отбелязва своя кръг №500 във Финландия, където в момента се провежда осмият кръг от тазгодишното първенство. Технически състезанието в Нова Зеландия се падаше петстотното в историята на сериите, но резултатите от Сан Ремо през 1986 г. са анулирани, така че финландската надпревара се оказа важно събитие.

500 кръга от световния рали шампионат е фантастично постижение и показва, че първенството е много силно. За Фолксваген е чест да участва в този старт и нямаме търпение догодина да се надбягваме с тима си – коментира моторспорт директорът на Фолксваген Йост Капито.

Началникът на Ситроен WRT Ив Матон се съгласи, че 500 е много сериозно число и зад него са скрити огромно количество история и ценности.

WRC претърпя множество промени от създаването си през 1973 г. Онова, което е останало непроменено, е предизвикваното от спорта вълнение. Всеки си има любими моменти от историята на световния шампионат – за нас те са много – и искаме да се радваме на още повече, докато сериите вървят към състезание №600 – допълни шефът на Форд Малкълм Уилсън.